Wat “Flying Standby” nu betekent en hoe het te doen?

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Er is iets toevalligs aan reizen, en niets is een beter voorbeeld van de term dan zonder kaartje op het vliegveld verschijnen in de hoop ergens te komen. Stand-by vliegen was ooit precies dat: een methode om veel geld te besparen op vliegtickets toen je schema enorm flexibel was.

Helaas zijn die dagen voorbij. Over de hele linie zijn Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen (evenals de meeste internationale luchtvaartmaatschappijen) gestopt met het laten vliegen van reizigers zonder een vooraf gekocht ticket.

In de Verenigde Staten is deze verandering deels te wijten aan bezorgdheid over de veiligheid in een wereld na 9/11 — en deels aan capaciteitsalgoritmen die luchtvaartmaatschappijen in staat hebben gesteld meer vliegtuigen te vullen met betalende klanten. Wat tegenwoordig meestal gebeurt, is dat een betalende passagier een stoel kan aanvragen op een eerdere vlucht op een dag waarvoor hij al een ticket heeft (bijvoorbeeld de vlucht van 09:00 uur van Detroit naar Orlando in plaats van de vlucht van 13:30 uur tussen diezelfde luchthavens).

Dit is wat je moet weten over vliegende standby

Passagier bij gate / Chalabala/iStock

Kan ik nog stand-by vliegen?

Kun je gewoon zonder ticket op de luchthaven verschijnen en ergens goedkoop aankomen? Het korte antwoord is nee. Luchtvaartmaatschappijen laten je niet langer aan de balie wachten in de hoop een “reservevlucht” te krijgen en de laatste stoel van een vertrekkende vlucht te vullen. En het kopen van een ticket op de dag van een vlucht zou het tegenovergestelde doen van u geld besparen — last-minute tickets zijn schrikbarend duur.

“Vliegende standby” verwijst tegenwoordig meestal naar het maken van een onbevestigde (dwz zonder een gereserveerde stoel), vluchtwijziging op dezelfde dag, waarvoor een betaald ticket vereist is dat van tevoren is gekocht. Er is ook de mogelijkheid van een bevestigde wijziging op dezelfde dag, waarmee u in feite een stoel voor een andere vlucht op dezelfde dag als uw oorspronkelijke ticket garandeert, tegen een vergoeding die lager is dan de gebruikelijke wijzigingskosten. (Dit is goedkoper omdat je de gok neemt dat de andere vluchten nog niet allemaal vol zijn.) Voor onbevestigde stand-by kan er ook een vergoeding zijn.

Passagier bij gate / VladTeodor/iStock

Wat is een “buddy-pas”?

Het enige geval waar “vliegende stand-by” in de oorspronkelijke betekenis – gewoon op het vliegveld verschijnen en op een vlucht springen – nog steeds werkt, is als je iemand kent die voor een luchtvaartmaatschappij werkt (of gepensioneerd is). Medewerkers van luchtvaartmaatschappijen krijgen een handvol buddypassen per jaar, die ze kunnen uitdelen aan vrienden en familie. Ze stellen de pashouder in staat stand-by te vliegen voor alleen de kosten van de belastingen en toeslagen van het ticket. Maar zoals je zou verwachten, moet je op de luchthaven wachten tot een vlucht een vrije stoel heeft. De afgifte van buddy-passen varieert sterk van luchtvaartmaatschappij tot luchtvaartmaatschappij, met bijzonderheden die geheim worden gehouden als bedrijfseigen informatie. Maar als je stand-by wilt reizen en een bundel wilt sparen, kun je het beste vriendschap sluiten met iemand die voor een luchtvaartmaatschappij werkt.

Hoe werkt vliegende standby?

Eerste dingen eerst: ken de regels. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen kun je bellen of je online registreren om op de standby-lijst te komen, maar deze opties zijn mogelijk alleen beschikbaar voor: bevestigd dezelfde dag verandert. Anderen kunnen van u eisen dat u op de luchthaven verschijnt en met een agent spreekt of op zijn minst de kiosken op de luchthaven gebruikt. Elke luchtvaartmaatschappij heeft een aangewezen venster waarin u die wijziging ook mag aanbrengen, of het nu een paar uur voor uw geplande vertrek is of na middernacht op de dag van of 24 uur vóór uw vlucht met een ticket.

Passagier op luchthaven / Shutter2U/iStock

En er kunnen nog meer beperkingen zijn. Als je al een ticket hebt, stelt JetBlue bijvoorbeeld specifiek dat er geen standby-vluchten zijn voor routes die slechts één keer per dag vliegen, en je kunt alleen standby staan ​​voor de vlucht vlak voor de jouwe. Velen beperken de opties tot uw oorspronkelijke vertrek- en bestemmingsluchthavens en vluchten tussen bepaalde regio’s (meestal de VS en Canada en soms het Caribisch gebied).

Lees ons volledige artikel over gedetailleerd stand-bybeleid per luchtvaartmaatschappij

Of je nu een passagier bent met een ticket of een buddy-pas hebt, je wilt zo vroeg mogelijk verschijnen als je telefonisch of online niet op de lijst kunt komen. In de meeste gevallen betekent dit dat u een paar uur voor de eerste vlucht van de dag verschijnt. Omdat passagiers op de standby-lijst worden geplaatst op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, vergroot dit uw kansen op succes. Als u een buddy-pas gebruikt, moet u erop voorbereid zijn om voor de laatste vlucht van de dag te blijven, aangezien luchtvaartmaatschappijen betalende klanten als eerste plaatsen. En geef niet op of vertrek niet voordat de vlucht waarop u probeert in te stappen ook daadwerkelijk van start gaat; je weet nooit wanneer er last-minute wijzigingen kunnen optreden.

Boze passagier / monkeybusinessimages/iStock

Wat zijn mijn andere opties voor goedkoper, flexibel reizen?

Luchtvaartmaatschappijen zijn griezelig efficiënt geworden in het vullen van vliegtuigen, waardoor ze meer invloed hebben om de prijzen hoog en stabiel te houden. Als u wilt besparen op lastminutereizen, kijk dan naar de budgetmaatschappijen (Southwest, JetBlue, Spirit, Frontier, enz.) en probeer op ongelegen tijden te vliegen – vluchten die heel vroeg of laat vertrekken. Als u tijd heeft om te plannen, probeer dan te reizen op dagen die minder bezocht worden door zakenreizigers. Op een typische week zijn zaterdag, dinsdag en woensdag de beste dagen om te reizen en de zakelijke forenzen te vermijden, wat kan leiden tot lagere tarieven.

[ad_2]