Wat gebeurt er als u niet komt opdagen voor een vlucht? [Full Guide]

Inhoudsopgave

Ik heb vaak haast op weg naar het vliegveld.

Ondanks dat ik mezelf als een redelijk georganiseerd persoon beschouw, gaan er toch dingen mis. Verkeer, pech en zelfs mezelf op het verkeerde vliegveld bevinden (niet vragen!) hebben er allemaal voor gezorgd dat ik het soms heel goed heb gedaan.

Maar wat gebeurt er eigenlijk als u niet komt opdagen voor een vlucht?

Er zijn een aantal dingen die kunnen gebeuren als u niet komt opdagen voor een vlucht. Deze zijn afhankelijk van het type vlucht dat je geboekt hebt en of je dit doorgeeft aan de luchtvaartmaatschappij. Het no-showbeleid staat in de voorwaarden van uw boeking en kan het verlies van uw toeslagen, annulering van de terugreis of overplaatsing naar een andere vlucht omvatten.

In dit bericht behandel ik het onderwerp in meer detail om u te helpen precies te begrijpen wat uw opties zijn.

 • Wat gebeurt er als u niet komt opdagen voor een vlucht?
 • Wat gebeurt er als u niet komt opdagen voor een vlucht?

  Luchtvaartmaatschappijen zijn momenteel ook zeer flexibel met annuleringen vanwege grenssluitingen in verband met Covid-19, dit kan dus buiten de normale vervoersvoorwaarden vallen.

  Wordt u in rekening gebracht voor het missen van een vlucht en het niet informeren van de luchtvaartmaatschappij?

  Ja en nee.

   

  U wordt zoveel in rekening gebracht als u de waarde verliest van de vlucht waarvoor u hebt betaald en uw stoel wordt waarschijnlijk toegewezen aan iemand die wacht.

  Wat u niet krijgt, is een boete bovenop de oorspronkelijke kosten van de vlucht.

  Worden er kosten in rekening gebracht voor het annuleren van een vlucht?

  Ja, dat klopt, tenzij je een ticket hebt geboekt dat deze kosten tenietdoet, zoals een flexi-ticket.

  Als u besluit dat u de vlucht niet langer wilt, worden er kosten in rekening gebracht om deze naar een andere tijd te verplaatsen of worden er kosten in rekening gebracht voor het volledig annuleren.

  Als we bijvoorbeeld de grootste luchtvaartmaatschappij van Australië, Qantas, en hun algemene voorwaarden voor vluchten naar Azië nemen:

  Cabine Tarieftype Annuleringskosten
  Economie Uitverkoop $ 400
    spaarder $ 200
    Buigen Geen
  Premium economie Uitverkoop $ 400
    spaarder $ 200
    Buigen Geen
  Business class Uitverkoop $ 600
    spaarder $ 300
    Buigen Geen
  Eerste klas Uitverkoop $ 300
    spaarder $ 300
    Buigen Geen

  Dit is slechts één voorbeeld, van één route, van één luchtvaartmaatschappij uit duizenden over de hele wereld, maar het geeft u een idee van het geld dat u zou verliezen als u besluit te annuleren.

  De grote les hier is dat als je je zorgen maakt dat je de vlucht misschien niet kunt boeken, boek dan een flexibel ticket maar aangezien deze flexibele tarieven vaak het dubbele van de kosten van een regulier ticket kunnen zijn, zou u de financiële implicaties moeten afwegen op het moment van boeken.

  Wat gebeurt er als u met opzet een vlucht mist?

  Mijn eerste vraag zou zijn, waarom zou je dat in vredesnaam willen!?

  Als u met opzet een vlucht mist, wordt uw ticket opnieuw toegewezen aan iemand die in de wacht staat. Je verliest de waarde van je ticket.

  De enige reden die ik kan bedenken dat iemand met opzet een vlucht mist, is dat het soms goedkoper is om een ​​vlucht met meerdere etappes te boeken en een enkele reis of enkele reis te maken. Dit wordt ‘hidden-city ticketing’ genoemd, wat controversieel is en problemen kan veroorzaken, zoals het naar de verkeerde plaats sturen van uw bagage. Het wordt over het algemeen alleen gebruikt op binnenlandse vluchten, omdat als u in een ander land stopt, u ​​een ander visum nodig heeft.

  Als u de eerste etappe van het ticket mist, wordt het waarschijnlijk allemaal geannuleerd. Als u de tweede etappe van uw vlucht mist, is de kans groot dat er niets gebeurt. Sommige luchtvaartmaatschappijen wijzigen hun algemene voorwaarden om dit te voorkomen.

  Dit komt omdat de luchtvaartmaatschappij niet wil dat mensen die het systeem bespelen goedkopere vluchten vinden (soms kan een retour goedkoper zijn dan een enkele reis!) en ook willen ze uw ticket doorverkopen aan een betalende klant.

  Als je ze belt met een geldige reden voor het missen van de vlucht, dan kunnen ze meestal de terugreis openhouden, maar alleen als ze vinden dat je reden voor het missen van de vlucht geldig was.

  GENOMEN VAN DE UNITED AIRLINES-WEBSITE:

  Verboden praktijken:

  Tarieven gelden alleen voor reizen tussen de punten waarvoor ze zijn gepubliceerd. Tickets mogen niet worden gekocht en gebruikt tegen tarief(en) vanaf een eerste vertrekpunt op het Ticket dat vóór het daadwerkelijke vertrekpunt van de passagier ligt, of naar een verder gelegen punt(en) dan de daadwerkelijke reisbestemming van de passagier, zelfs wanneer de aankoop en het gebruik van dergelijke Tickets zou een lager tarief opleveren. Deze praktijk staat bekend als “Hidden Cities Ticketing” of “Point Beyond Ticketing” en is verboden door UA.

   

  Is het beter om een ​​vlucht te annuleren of een no-show te zijn?

  Ik zou altijd bellen, omdat er een kans is dat u wordt omgeboekt op een andere vlucht of op zijn minst een gedeeltelijke terugbetaling ontvangt.

  Er is helemaal geen voordeel aan een no-show voor een vlucht, tenzij je blij bent de prijs van je ticket kwijt te raken.

  Dekt een reisverzekering u voor een gemiste vlucht?

  Ook dit is weer afhankelijk van de omstandigheden.

  U bent mogelijk gedekt als u uw vlucht mist vanwege:

  • Ziekte (hoewel dit geen reeds bestaande aandoening kan zijn, tenzij het werd onthuld)

   

  • Natuurrampen, rellen of kapingen (hoewel deze ook weer niet kunnen zijn begonnen voordat de reis begon) en
  • Ongevallen die tijdens de reis hebben plaatsgevonden
  • Een auto-ongeluk op weg naar de luchthaven

  U bent waarschijnlijk niet gedekt als:

  • Je zit vast in het verkeer
  • Mechanische problemen op weg naar de luchthaven, zoals autopech
  • Overboeking door de luchtvaartmaatschappij (dit is hun verantwoordelijkheid om compensatie te bieden)
  • U krijgt een andere route of vluchttijd aangeboden, maar weigert deze te nemen
  • U had vertraging door een probleem met uw reisdocumenten