Wat is de goedkoopste tijd om een ​​vlucht te boeken?

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Wil je de goedkoopste vlucht krijgen die mogelijk is? Je bent niet alleen. We proberen altijd de laagste prijs voor vliegtickets vast te leggen, of het nu gaat om familiebezoek of voor die volgende geweldige vakantie. Dankzij internet en online reisbureaus en kortingsaanbieders die de traditionele agenten hebben vervangen, hebben we nu toegang tot een breder scala aan prijzen en opties en alles binnen handbereik.

Belangrijkste leerpunten:

 • Consumenten hebben een scala aan opties beschikbaar als het gaat om het boeken van vliegtickets.
 • Vluchten zijn over het algemeen het goedkoopst tussen vier maanden en drie weken voor uw vertrekdatum.
 • Seizoenswisselingen en feestdagen kunnen prijsschommelingen veroorzaken in ticketprijzen.
 • De dag van de week waarop u een vlucht boekt, heeft geen invloed op de prijs.
 • Als u een rewards-creditcard gebruikt om te boeken, kunt u mijlen of punten verdienen die u kunt gebruiken voor besparingen op toekomstige vluchten.

Waarom fluctueren de prijzen van vliegtickets?

Als u geïnteresseerd bent in de beste deal voor vluchten, helpt het om te begrijpen wat de oorzaak is van prijswijzigingen. Timing speelt een belangrijke rol. Met name vliegtickets worden dichter bij de vertrekdatum meestal niet goedkoper. In plaats daarvan zijn vluchten meestal het goedkoopst wanneer u tussen vier maanden en drie weken voor uw vertrekdatum boekt.

Volgens CheapAir.com kun je verwachten dat de tarieven na die periode zullen stijgen. Er kunnen natuurlijk een aantal samengestelde factoren zijn die dit kunnen beïnvloeden. Seizoenswisselingen en feestdagen kunnen bijvoorbeeld een grote impact hebben op de prijsstelling op verschillende tijdstippen.

Het gebruik van een gratis tool zoals Google Flight Alerts kan u helpen op de hoogte te blijven van trends in tariefprijzen, zodat u de beste tijd kunt bepalen om vluchten te boeken.

De volatiliteit van vliegtickets

Goedkope vliegmaatschappij CheapAir.com analyseert jaarlijks miljoenen vluchten en ticketprijzen. In het onderzoek van CheapAir.com keek het bedrijf naar tarieven voor meer dan 917 miljoen vluchten in 8.000 markten. De resultaten tonen aan dat volatiliteit de belangrijkste reden is achter de prijzen van vluchten.

Het bedrijf ontdekte dat ticketprijzen fluctueren op basis van de hoeveelheid tijd tussen de aankoop en de vlucht, seizoensinvloeden en of de vlucht naar Hawaï is, wat anders is dan het boeken van een vlucht ergens anders. Volgens de studie is de dag van de week een mythe en heeft deze geen invloed op de prijs van tickets.

6 boekingszones

Uit haar uitgebreide analyse identificeerde CheapAir.com zes boekingszones voor vliegtickets op basis van het aantal dagen voor vertrek en wat te verwachten tijdens elk van deze dagen. Hier ziet u hoe de tarieven in elke boekingszone worden vergeleken. De onderstaande tabel geeft een overzicht van elke boekingsperiode, het aantal dagen van tevoren en enkele van de belangrijkste overwegingen voor elke periode.

Boekingsperiode Dagen van tevoren Opmerkingen:
Eerste Dibs 203 tot 315 Verwacht ongeveer € 50 meer te betalen dan wanneer u wachtte om de laagste vliegtickets te krijgen. Maar je hebt waarschijnlijk meer keuzes voor reisschema en zitplaatsen.
Gemoedsrust 116 tot 202 Tickets kosten ongeveer € 20 meer dan wanneer u wachtte op het laagste vliegtarief. Er zijn tal van goede opties voor stoelen en vluchten.
Prime boekingsvenster 21 tot 115 Dit is het ideale moment om op koopjes te jagen en uw vluchten te boeken, aangezien vliegtickets gemiddeld binnen 5% van hun laagste prijzen liggen.
Duw je geluk 14 tot 20 Tarieven stijgen vaak omdat de handigste opties uitverkocht zijn en de beste stoelen bezet zijn, maar u kunt geluk hebben en lagere tarieven vinden.
Spelen met vuur 7 tot 13 Ticketprijzen zijn gemiddeld € 135 minder dan wanneer je tot het laatste moment wachtte om je tickets te kopen, maar het is nog steeds niet het ideale moment om te kopen. Vlucht- en stoelkeuzes zijn tegen deze tijd ook beperkt.
Heilige Maria 0 tot 6 Probeer tijdens deze periode geen vluchten te boeken, tenzij zich op het laatste moment een noodgeval voordoet. U betaalt gemiddeld € 220 meer dan wanneer u boekte tijdens het prime-boekingsvenster.
CheapAir.com’s 5e jaarlijkse vliegreisonderzoek onthult de beste tijd om vliegtickets te kopen

Seizoensgebonden overwegingen

De algemene aanbevelingen die CheapAir.com geeft in de zes boekingszones kunnen handige richtlijnen zijn voor het kopen van vliegtickets. Maar het bedrijf merkt op dat ze kunnen veranderen afhankelijk van het seizoen.

 • Val: Je kunt meestal wat langer wachten om herfstreizen te boeken en toch fatsoenlijke deals te krijgen. De gemiddelde beste tijd om te kopen is 69 dagen van tevoren. De uitzondering is de Thanksgiving-week, waarvoor u eerder reizen moet boeken.
 • Winter: Reizen rond de kerst- en nieuwjaarsvakantie kost meestal meer, wat er ook gebeurt; anders kan de winter een betaalbare tijd zijn om te reizen. Voor niet-vakantiereizen, probeer vliegtickets 94 dagen van tevoren te kopen.
 • Lente: Veel mensen reizen tijdens de voorjaarsvakantie op een breed scala van dagen, dus de sleutel om tijdens dit seizoen te reizen is om vooruit te plannen. Koop je tickets indien mogelijk 84 dagen van tevoren.
 • Zomer: Dit is het meest populaire seizoen voor Amerikaanse reizen. CheapAir.com raadt aan om in deze periode 99 dagen van tevoren je tickets te kopen.

Zorg ervoor dat u, ongeacht de tijd, alle gezondheids- en veiligheidsbeperkingen begrijpt die u in de terminal of aan boord in acht moet nemen wanneer u uw vluchten boekt.

Aanvullende tips voor het boeken van vluchten

Terwijl u op zoek bent naar de best mogelijke vlucht, onthoud dan de tips en tijdvensters die hierboven door CheapAir.com zijn uiteengezet. Maar je moet nog één ding onthouden: als je een koopje ziet, neem het dan. Als je wacht, kan het zijn dat je jezelf uiteindelijk meer geld gaat kosten. Hoe langer je wacht, hoe meer je uiteindelijk betaalt, wat misschien niet goed is voor je budget.

Een ander ding om te overwegen is hoe een creditcard met reisbeloningen kan helpen om geld te besparen op vliegtickets. U kunt bijvoorbeeld een kaart vinden die voordelen biedt zoals:

 • Gratis ingecheckte tassen
 • Tegoeden voor Global Entry/TSA PreCheck-kosten
 • Gratis begeleiderspassen
 • Elite-status in frequent flyer-programma’s
 • Gratis toegang tot de luchthavenlounge
 • Gratis eten en drinken aan boord
 • Gratis wifi aan boord

Met dit soort voordelen kunt u misschien niet besparen op uw werkelijke ticketkosten, maar ze kunnen u wel besparen op andere vluchtgerelateerde kosten. Als u enkele van de beste reisbeloningskaarten bekijkt, kunt u er een vinden die de juiste combinatie van beloningen, voordelen en kosten biedt. Denk er bij het vergelijken van reisbeloningskaarten aan of er black-outdatums of andere beperkingen van toepassing kunnen zijn op het boeken van beloningsreizen.

Wanneer is de beste periode om een ​​vlucht te boeken?

In het onderzoek van CheapAir.com naar de prijzen van vliegtickets worden zes boekingsperioden erkend. De beste tijd om een ​​vlucht van een luchtvaartmaatschappij te boeken is het eerste boekingsvenster, dat 21 tot 115 dagen van tevoren is. Vliegtarieven zijn over het algemeen gemiddeld 5% van hun laagste prijzen tijdens deze periode. Vergelijk dat met last-minute boekingen (tussen 0 en zes dagen van tevoren) wanneer u gemiddeld € 220 meer betaalt dan het eerste boekingsvenster.

Waarom fluctueren de prijzen van luchtvaartmaatschappijen?

Er zijn een aantal redenen waarom de prijzen van luchtvaartmaatschappijen fluctueren. Deze factoren omvatten boekings- en vluchtseizoenen, vakanties, seizoensveranderingen en algemene volatiliteit. Zo hebben de reisbeperkingen die tijdens de COVID-19-pandemie zijn ingevoerd, de prijzen naar beneden gedrukt toen de vraag naar reizen afnam. Evenzo kunnen hogere brandstofkosten en de vraag van de consument de ticketprijzen opdrijven.

Hoe vind ik de beste vliegticketprijzen?

De beste manier om de goedkoopste vliegticketprijs te vinden, is door rond te neuzen. Prijs uw tickets bij verschillende luchtvaartmaatschappijen en agenten. U kunt altijd individuele luchtvaartmaatschappijen en traditionele reisbureaus raadplegen, of zelf online zoeken naar de beste prijs. We weten dat er zich noodsituaties voordoen, maar hoe eerder u uw ticket boekt, hoe beter. De beste tijd om uw ticket te boeken is het eerste boekingsvenster, dat tussen 21 en 115 dagen van tevoren is.

Wat is de beste dag van de week om vliegtickets te boeken?

Je hebt misschien gehoord dat er doordeweeks een goedkope tijd is om je vliegtickets te boeken. Volgens CheapAir.com is dat een mythe. De dag en het tijdstip van de week hebben geen invloed op de ticketprijzen.

Het komt neer op

Een goede deal krijgen voor vluchten betekent begrijpen wat de prijs van vliegtickets beïnvloedt. In 2020 daalden de binnenlandse tarieven sterk van gemiddeld € 352 naar gemiddeld € 292 als gevolg van reisbeperkingen in verband met de COVID-19-pandemie. Luchtvaartmaatschappijen verhoogden de prijzen nadat de beperkingen waren opgeheven, dankzij hogere inflatie, brandstofkosten en een stijging van de consumentenvraag. Dus hoe kunt u besparen? Als u mijlen van een luchtvaartmaatschappij gebruikt om vluchten te boeken, kunt u mijlen of punten verdienen voor toekomstige vliegreizen. U kunt ook overwegen om deel te nemen aan een of meer frequent flyer-programma’s om extra geldbesparende mijlen te verzamelen.

[ad_2]