Wat is een open vliegticket? Bestaan ​​er nog vliegtickets met een open einde?

Wat is een open vliegticket? Bestaan ​​er nog vliegtickets met een open einde?

Heeft u ooit op een bepaalde dag willen vliegen zonder precies te weten wanneer u terug zou komen? Vroeger had je met een ‘open ticket’ precies dat kunnen doen. Maar hoewel deze ticketverkoop gebruikelijk was in de tijd dat reisbureaus ieders vluchten boekten, is deze vrijwel verdwenen.

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

Heeft u ooit op een bepaalde dag willen vliegen zonder precies te weten wanneer u terug zou komen? Vroeger had je met een ‘open ticket’ precies dat kunnen doen. Maar hoewel deze ticketverkoop gebruikelijk was in de tijd dat reisbureaus ieders vluchten boekten, is deze vrijwel verdwenen.

Wat is een vliegticket met een open einde?

In de begindagen van het vliegen – en tot ver in de jaren zeventig en tachtig, nadat de Amerikaanse overheid de luchtvaartindustrie had gedereguleerd – vlogen minder mensen regelmatig zoals tegenwoordig. Tickets waren veel duurder in vergelijking met de ticketprijzen van vandaag, maar ze waren doorgaans ook flexibeler. Een typische regeling was het zogenaamde ‘open ticket’, waarbij een reiziger op een dag kon vertrekken en op een onbepaald tijdstip in de toekomst kon terugkeren. Open tickets hadden vooral de voorkeur onder zakenreizigers, die op maandagochtend misschien van huis vertrokken, maar pas konden terugkeren als ze een belangrijke deal hadden gesloten. Een belangrijke reden voor hun alomtegenwoordigheid was het feit dat professionele reisbureaus de meeste vliegreizen boekten in de dagen vóór het internet, wat betekende dat het ingewikkelde werk van het samenstellen en uitbetalen van een open ticketroute achter de schermen plaatsvond.

Bestaat het open ticket nog?

Helaas zijn open tickets tegenwoordig vrijwel ongehoord als het om vluchten gaat, tenzij u bij een reisbureau boekt of een speciale regeling heeft vanwege een classificatie waar u onder valt. Studentenreizigers kunnen bijvoorbeeld soms open tickets boeken. Er is echter een voordeel. Zoals het geval is op veel andere gebieden van het leven in het internettijdperk, kun je je min of meer een weg banen naar een open ticket.

Alternatieven voor een vliegticket met onbepaalde duur

Zoek naar flexibele tarieven

De zekerste manier om een ​​in wezen open ticket te boeken, is door volledig flexibele tarieven te kopen. Deze zijn normaal gesproken duurder dan normale vluchten (vaak enkele honderden of zelfs duizenden dollars). Ze bieden echter doorgaans onbeperkte datumwijzigingen en zelfs volledige restitutie tot aan het vertrek, zonder kosten. In principe zijn flexibele tarieven het huidige equivalent van een vliegticket met een open einde. Ontdek hoe u de hele maand vluchten kunt zoeken op Vliegtickets.com om de goedkoopste vliegdagen te vinden.

Boek één (reis) tegelijk

Conventionele wijsheid stelt dat het boeken van twee enkele trajecten duurder is dan het boeken van een retourvlucht. Dit is echter niet altijd het geval. Als u niet weet wanneer u naar huis terugkeert, kunt u eenvoudig uw vertrekkende vlucht boeken en vervolgens de retourvlucht regelen zodra u besluit wanneer u terugkomt. Dit vereist dat je de dobbelstenen op de prijs gooit, maar het is meestal goedkoper dan enorme wijzigingskosten. Lees meer over het boeken van enkele vluchten en retourvluchten.

Vlieg zakelijk of eerste klas

In veel gevallen vereist het boeken van het equivalent van een open ticket vandaag de dag veel meer uitgaven dan voor een typische vlucht in economy class. Als gevolg hiervan, als je toch veel deeg gaat laten vallen, waarom zou je het dan niet een beetje waarmaken? Hoewel niet alle business class- en eersteklas vliegtickets volledig flexibel zijn, staan ​​veel tickets wel datumwijzigingen toe zonder kosten (of tegen een kleine vergoeding in vergelijking met economy tickets). Deze optie is dus de moeite waard om te onderzoeken.

Gebruik mijlen en punten

Nog een hack om een ​​min of meer vliegticket met een onbepaalde duur te boeken? Gebruik mijlen en punten om uw vlucht te boeken. Hoewel de frequent flyer-programma’s van veel binnenlandse luchtvaartmaatschappijen kosten in rekening brengen voor datumwijzigingen, zijn deze meestal nog steeds minder dan de kosten voor het wijzigen van een ticket dat u met uw kaart hebt gekocht. Bovendien brengen buitenlandse luchtvaartmaatschappijen vaak geen kosten in rekening, en met veel Amerikaanse reiscreditcards kunt u punten één-op-één overdragen naar dergelijke luchtvaartmaatschappijen.

Boek RTW-vluchten of vliegpassen

Een scenario waarvoor een open ticket nodig zou kunnen zijn, is een reis rond de wereld. Hoewel RTW-tickets niet altijd de goedkoopste optie zijn, bieden ze doorgaans veel flexibiliteit. Het is in ieder geval eerlijk qua data, aangezien je doorgaans bestemmingen moet vastleggen op het moment dat je een RTW-ticket boekt. Dit geldt ook voor regionale ‘vliegpas’-opties die populaire luchtvaartallianties aanbieden. Dergelijke boekingen zijn over het algemeen beschikbaar binnen een specifiek land of regio voor een vaste prijs.

Hack je een weg naar een goedkoop vliegticket

Gebruik een zoekopdracht voor de hele maand om het goedkoopste ticket te vinden als u flexibele data heeft. Zelfs als u later wijzigingskosten moet betalen, minimaliseert dit de schade aan uw bedrijfsresultaat. Zoek op Vliegtickets.com naar lastminutevluchten, ervan uitgaande dat u uw vertrek van tevoren boekt, maar wacht met het boeken van uw terugreis tot vlak voor uw vertrek. Je zult verrast zijn door wat voor soort deals je kunt vinden! Boek een meerstedenticket als uw probleem niet de datum is waarop u wilt terugkeren, maar het feit dat u vanaf een andere luchthaven naar huis moet vliegen.