aerial photography of airliner

Wat u moet weten over Hidden City Ticketing

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Wat is hidden city ticketing? Ook wel bekend als point beyond ticketing, hidden city ticketing is een manier om goedkopere non-stop tickets te vinden door een aansluitende vlucht te boeken naar een eindbestemming buiten de jouwe, maar je reis eindigt op een tussenstop. Het kan zijn dat een vlucht van New York naar Nashville met een tussenstop in Atlanta goedkoper is dan een non-stop ticket van New York naar Atlanta, dus boekt u het reisschema met de overstap. Maar wanneer het vliegtuig in Atlanta stopt, beëindigt u uw reis daar en komt u niet opdagen voor de verdere vlucht naar Nashville.

Waarom zou ik een hidden city ticket boeken?

De enige reden om een ​​verborgen stadsvlucht te nemen, is omdat het goedkoper is. De prijsregels van luchtvaartmaatschappijen zijn ingewikkeld en voor de toevallige reiziger slaan ze vaak nergens op. Mensen denken ten onrechte dat vliegtickets worden bepaald door hoe ver je vliegt. In werkelijkheid wordt het bepaald door het aanbod van vluchten en de vraag naar vluchten tussen die twee steden. Neem Chicago en Milwaukee. Er is veel meer vraag naar vluchten naar Chicago, waardoor de tarieven stijgen. Er zijn ook veel meer vluchten naar Chicago beschikbaar, waardoor de tarieven omlaag gaan. Soms weegt de ene factor zwaarder dan de andere, en om de zaken nog ingewikkelder te maken, zijn er tientallen andere factoren die meewegen in de uiteindelijke prijs. Soms is het goedkoper om aansluitende vluchten te boeken op een meer concurrerende route dan een rechtstreekse vlucht op een minder concurrerende route.
Als een vlucht van Londen naar Chicago bijvoorbeeld $ 400 kost en een vlucht van Londen naar Milwaukee met een tussenstop in Chicago $ 300 kost, kunt u het goedkopere ticket naar Milwaukee boeken en de luchthaven verlaten wanneer uw vliegtuig in Chicago landt. Een verborgen stad ticket kan met name voordelig zijn wanneer u een lastminutevlucht moet boeken. Prijzen stijgen drastisch in de laatste weken voor een vlucht en een verborgen stadsticket kan aanzienlijk goedkoper zijn dan een standaardvlucht.

Hoe kan ik een hidden city ticket boeken?

Skiplagged is de gemakkelijkste manier om verborgen stadskaartjes op te sporen; dit is waarvoor het is ontworpen (lees onze tutorial over Skiplagged voor details). Als je op Skiplagged zoekt, zie je standaardtickets samen met verborgen stadstickets (als ze concurrerende prijzen bieden). Als je meer een doe-het-zelver bent, kun je ook geavanceerde routeringscodes op de ITA Matrix gebruiken om te zoeken naar vluchten die een verbinding hebben in een bepaalde stad, maar het zal wat vallen en opstaan ​​zijn om erachter te komen welke bestemming werkt het beste. Het is veel waarschijnlijker dat u een verborgen stadsticketoptie vindt wanneer de bestemming waar u naartoe wilt een hubstad is. Parijs is bijvoorbeeld een belangrijk knooppunt voor Air France en zowat al hun vluchten vanuit de VS naar elders in Frankrijk hebben een tussenstop in Parijs. Dit betekent dat als u naar Parijs wilt, maar het goedkoper is om een ​​vlucht naar Bordeaux of Nice te boeken met een tussenstop in Parijs, u dat kunt doen en uw reis in Parijs kunt beëindigen. Maar als u eigenlijk Bordeaux wilt bezoeken, is het hoogst onwaarschijnlijk dat u een vlucht vindt naar een andere stad met een tussenstop in Bordeaux. Eén waarschuwing: zodra u een vlucht heeft overgeslagen, worden alle volgende vluchten die op hetzelfde ticket zijn geboekt, geannuleerd. Dit is zo belangrijk dat we het herhalen: als je eenmaal niet bent komen opdagen, annuleert de luchtvaartmaatschappij de rest van je ticket. Dit betekent dat u ofwel een enkele reis moet boeken of alleen een traject wilt overslaan bij de terugreis van een retourvlucht. Een paar voorbeelden van verborgen stadsroutes die je kunt doen: Je koopt een enkele reis van Seattle naar Miami met een tussenstop in Atlanta. Je stapt uit in Atlanta en slaat de laatste vlucht naar Miami over. Je koopt een open-jaw retourticket van Miami naar Amsterdam met een retourvlucht van Amsterdam naar Jacksonville met een tussenstop in Miami. Op weg naar huis stap je uit in Miami. Een paar voorbeelden van verborgen stadsroutes die je beter niet boekt: Je koopt een retourticket van Seattle naar Miami met een tussenstop in Atlanta. Je stapt uit in Atlanta en slaat de laatste vlucht naar Miami over. Het probleem hier is dat je een retourvlucht hebt gekocht, maar toen je eenmaal de Atlanta-naar-Miami-etappe had overgeslagen, werd je terugvlucht naar huis geannuleerd. Je koopt een open-jaw-ticket van NYC naar Londen rechtstreeks en vervolgens Parijs naar huis naar NYC via Londen, maar als je eenmaal in Londen bent, ben je er zo dol op dat je daar gewoon blijft en nooit meer naar Parijs gaat. Wanneer het tijd is om naar huis te gaan, verschijnt u op de luchthaven van Londen voor uw vlucht naar NYC. Omdat je de vlucht van die ochtend van Parijs naar Londen hebt overgeslagen, heeft de luchtvaartmaatschappij je ticket van Londen naar NYC geannuleerd. afbeelding met link om deel te nemen aan Scott's goedkope vluchten.

Welke andere voorzorgsmaatregelen moet ik nemen bij het boeken van een verborgen stadsroute?

Het boeken van een verborgen stadsticket is niet zo eenvoudig als het boeken van een standaard reisschema. De redenen zijn dat 1) de luchtvaartmaatschappij ervan uitgaat dat u naar de eindbestemming gaat die op uw ticket staat vermeld, 1) tenzij u hen anders vertelt en 2) u niet anders kunt vertellen – en als u dat doet, loopt u het risico dat uw ticket wordt geannuleerd. Dit betekent dat u alle regels en voorschriften voor uw ticketreisplan moet volgen. Als uw vlucht van Miami naar Montreal gaat met een tussenstop in NYC en u van plan bent in NYC te blijven, moet u bij vertrek nog steeds een paspoort tonen omdat de luchtvaartmaatschappij denkt dat u naar Canada gaat. Als uw ticketvlucht van Seoul naar Hong Kong naar Hanoi gaat, maar u slaat dat laatste deel over en blijft in Hong Kong, dan moet u nog steeds voorbereid zijn met een visum voor Vietnam; de luchtvaartmaatschappij kan erom vragen omdat ze denken dat je doorvliegt naar Hanoi (en vergeet niet dat je ze niet anders kunt vertellen). U moet er ook voor zorgen dat u geen bagage incheckt. In de meeste gevallen gaat alle ingecheckte bagage naar uw uiteindelijke bestemming met een ticket, en als dat Des Moines is terwijl u van plan bent om in Chicago uit te stappen, dan is dat een probleem. Hierop zijn twee uitzonderingen: wanneer u een lange tussenstop heeft, kunt u uw bagage mogelijk kort laten inchecken, wat betekent dat deze alleen wordt ingecheckt tot aan uw tussenstop, niet tot de eindbestemming. Het beleid kan hierin sterk uiteenlopen, dus informeer bij uw luchtvaartmaatschappij naar de regels voor uw specifieke vlucht om er zeker van te zijn dat deze is toegestaan. Wanneer u bepaalde landen (waaronder de VS) vanuit het buitenland binnenkomt, moet u uw bagage ophalen en door de douane gaan bij het eerste punt van binnenkomst. Op de vlucht naar de VS kun je je koffers inchecken; controleer ze gewoon niet opnieuw na het inklaren van de douane. Om het risico te verkleinen dat uw bagage bij de gate wordt ingecheckt, moet u dubbel controleren of uw tas binnen de limieten voor afmetingen en gewicht valt voor handbagage en reiskoffers (een tas die u onder uw stoel kunt passen is ideaal). Dit is ook een tijd waarin u misschien wilt betalen voor vroeg instappen om er zeker van te zijn dat u als eerste aan de slag gaat in de bagagevakken boven uw hoofd. Tot slot, vertel niemand dat je het opzettelijk doet. Veel mensen vermijden ook om hun loyaliteitsnummer aan de reservering te koppelen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat u enige repercussies krijgt als u het een keer doet, maar als u er een gewoonte van maakt of als de luchtvaartmaatschappij een flagrant patroon van verborgen stadstickets ziet, kan de luchtvaartmaatschappij boetes opleggen, zoals het verliezen van uw frequent flyer-punten.

Wat zijn enkele mogelijke valkuilen van een verborgen stadskaartje?

Het komt zelden voor dat luchtvaartmaatschappijen soms de route wijzigen, dus als uw aansluitende stad in het geheim de bestemming is die u wilt bezoeken en de aansluitende stad verandert, moet u de luchtvaartmaatschappij bellen en proberen over te stappen naar een andere vlucht die wel door die stad vliegt . Onthoud dat je niet kunt zeggen dat je van plan was om uit te stappen in de tussenstop, maar je kunt wel een alternatieve vlucht voorstellen en zeggen dat de nieuwe timing niet werkt, zodat je op die vlucht moet worden gezet (wat nu eenmaal zo is met route via de plaats waar je naartoe wilt). Er is een kleine kans dat u juridische problemen tegenkomt of gevolgen krijgt van de luchtvaartmaatschappijen (maar nogmaals, dit is alleen waarschijnlijk als u het heel vaak doet). Het is ook mogelijk dat uw acties andere reizigers hoofdpijn bezorgen; de vlucht die je hebt gedumpt, kan vertraging oplopen omdat ze wachten tot alle passagiers aan boord zijn. Als er echter een aanzienlijk prijsverschil is – vooral als het een last-minute ticket is of als uw plannen totaal star zijn – kunnen de besparingen eventuele ongemakken waard zijn.

Is verborgen stadskaartjes legaal? Is het ethisch?

Ja en ja. Verborgen stadskaartjes zijn zowel legaal als, volgens de ethicus van de New York Times, ethisch. Technisch gezien schendt het de vervoersovereenkomst van de luchtvaartmaatschappij, en daarom kan een luchtvaartmaatschappij u bestraffen door uw frequent flyer-miles te annuleren, maar tot nu toe is de zaak afgewezen wanneer een luchtvaartmaatschappij een rechtszaak heeft aangespannen met betrekking tot verborgen stadstickets. Hier is een andere manier om ernaar te kijken. Als je iets koopt, of dat nu een pizza of een bioscoopkaartje is, ben je niet verplicht om het hele ding te gebruiken. Je kunt halverwege de film de helft van je pizza weggooien of door het theater lopen. Waarom zouden we dan verplicht zijn om elk deel van een vluchtroute te nemen?

Krijg ik een boete voor het missen van een vlucht? Kan een luchtvaartmaatschappij mij aanklagen voor kaartverkoop in verborgen steden?

Zoals hierboven vermeld, zijn er enkele spraakmakende rechtszaken geweest. Skiplagged werd zonder succes aangeklaagd. Lufthansa probeerde passagiers aan te klagen in Berlijn; de zaak werd geseponeerd, maar er wordt nu beroep aangetekend. De kans dat een toevallige reiziger enige repercussies ondervindt als hij af en toe een verborgen stadskaartje boekt, is praktisch nihil. Het is waarschijnlijker dat het iemand overkomt die het de hele tijd doet en een flagrant patroon van verborgen stadskaartjes vaststelt. Hoewel er enkele risico’s zijn waarmee u rekening moet houden, zijn de meer realistische risico’s om u echt zorgen over te maken dat u bagage moet inchecken of dat uw route zal veranderen. Als u zich daar geen zorgen over maakt, kunt u aanzienlijk besparen door een verborgen stadstarief te boeken.

Word lid van Scott’s Cheap Flights en ontvang goedkope vluchtwaarschuwingen rechtstreeks in uw inbox. Onze leden besparen gemiddeld $ 550 per ticket.

[ad_2]