Wat zijn de goedkoopste dagen om te vliegen en te reizen in 2022?

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

In de eindeloze zoektocht naar goedkope vluchten concentreren te veel reizigers zich op de dag waarop ze hun vlucht boeken. Van Black Friday tot Cyber ​​Monday tot elke oude dinsdag, er is geen magische beste dag om vluchten te boeken. Dit is wat er echt toe doet: Wat zijn de goedkoopste dagen om te vliegen?

Dat klopt: of u nu op zondag, dinsdag of vrijdag koopt, het is belangrijker wanneer u daadwerkelijk in het vliegtuig stapt dan wanneer u uw tickets koopt. Maar geloof ons niet alleen op ons woord. Uit een nieuwe analyse van het team achter Google Flights blijkt dat winkelen voor vluchten op dinsdag, woensdag of donderdag in plaats van op zaterdag of zondag u geen geld bespaart. In feite is het exacte aantal a 1,9% besparing als u doordeweeks winkelt. Dat is een kleine, kleine afwijking van de reguliere vluchtprijzen.

Vliegtarieven veranderen voortdurend, wat betekent dat een goed koopje, een fouttarief of een tariefoorlog elke dag van de week kan opduiken wanneer u vluchten boekt. Maar er zijn consistente patronen die vergelijken en laten zien dat er vaak goedkopere dagen van de week zijn om te reizen – en focussen op die goedkoopste dagen om door de week te vliegen is een trefzekere, deskundige manier om goedkope vluchten te vinden.

In dit bericht vergelijken en beantwoorden we je meest prangende vragen over de goedkoopste dagen om te reizen, de trein te nemen, in een hotel te verblijven, wanneer je flexibel moet zijn en meer. Want iets eenvoudigs als het veranderen van de dag waarop je vliegt, is de sleutel tot goedkoop reizen en het kan je honderden – of meer – besparen op je volgende reis.

Dalen de vluchtprijzen bij het boeken op bepaalde dagen van de week?

Je hebt het gehoord van vrienden en collega’s. Het wordt algemeen aanvaard als evangelie: “De goedkoopste dag om vluchten te boeken is op dinsdag.”

Er is alleen één probleem: het is niet waar.

Natuurlijk, sommige luchtvaartmaatschappijen zoals Southwest, JetBlue en Alaska Airlines kunnen op dinsdag terugkerende verkopen vrijgeven. Maar deze geadverteerde “verkopen” zijn vaak niet echt een korting. Misschien heb je een betere deal op een woensdag. Of donderdag. Of een andere dag van de week. Er is geen specifieke dag van de week of tijd waarop vluchten het goedkoopst zijn om te boeken. Dat is een handige maar verouderde mythe die voorbijgaat aan het feit dat vliegtickets voortdurend veranderen, niet alleen dagelijks, maar met het uur en zelfs met de minuut.

Neem het van ons aan: ons team van vluchtdealanalisten is de hele dag, elke dag bezig met het zoeken naar de goedkoopste tarieven om naar te sturen Thrifty Traveler Premium leden. De beste tarieven en verkopen gebeuren niet op slechts één dag van de week. In feite vinden we elke dag van het jaar waanzinnig goedkope vluchten, fouttarieven en niet-geadverteerde award-verkopen.

En nee, luchtvaartmaatschappijen houden uw zoekopdrachten niet bij en verhogen uw prijzen niet op basis van hoe vaak u zoekt. Het is ook niet nodig om incognito naar vluchten te zoeken.

Als er alleen op dinsdagen om middernacht vluchtdeals zouden verschijnen of als de prijzen zouden stijgen op basis van het aantal zoekopdrachten, zouden we niet de hele dag, elke dag deals vinden! Hier is bijvoorbeeld een recente vluchtdeal die we op een donderdagmiddag hebben gevonden:

vlucht naar ons maagdeneilanden goedkoopste dag om te vliegen

En een bloedhete deal naar Hawaï vonden we op een maandagochtend:

premium deal hawaï

Sorry, maar er is geen regel of hack voor de goedkoopste dag om vluchten te boeken. Als u goedkope vluchten wilt scoren, moet u waakzaam zijn – of goedkope vluchten rechtstreeks naar u laten verzenden.

Maar hoewel er misschien geen goedkopere dag is om tickets te boeken, er zijn goedkopere dagen om daadwerkelijk aan boord van dat vliegtuig te gaan. We zien het de hele tijd terwijl ons team van vluchtdealanalisten naar de beste deals zoekt: Sommige dagen zijn gewoon goedkoper om daadwerkelijk te vliegen dan andere – en dat is waar u zich op moet concentreren.

Dus, wat is de goedkoopste dag om te vliegen? Laten we kijken.

Wat zijn de goedkoopste dagen om te vliegen in Amerika?

Laten we dit nog eens doornemen: Vluchtprijzen zijn onvoorspelbaar en veranderen voortdurend. Er zit geen exacte wetenschap of regel achter, maar er is een onmiskenbare trend naar de goedkoopste dagen om te vliegen. Dus wat zijn de goedkoopste dagen om te vliegen?

Typisch, Dinsdag, Woensdagof zaterdag is de goedkoopste dag om te vliegen. Als u uw reisschema rond deze dagen kunt structureren, zijn dit waarschijnlijk de beste dagen om te vliegen – zowel voor lagere kosten als voor een minder hectische luchthavenervaring.

Volgens de gegevens van Google vliegen op maandag, dinsdag of woensdag was 12% goedkoper dan vliegen in het weekend de afgelopen vijf jaar. Voor binnenlandse reizen binnen de VS is dat 20%!

Waarom? Nou, het zijn de langzaamste reisdagen van de week. Veel reizigers gaan op donderdag of vrijdag een lang weekend weg en komen op zondag weer terug. Zakenreizigers gaan op maandag naar hun werk en komen op donderdag of vrijdag weer terug. Dat betekent dat luchtvaartmaatschappijen graag meer tickets verkopen op die andere, daldagen … wat resulteert in lagere prijzen en de goedkoopste dag van de week om te vliegen.

Dus je raadt het al, dat betekent dat de duurste dagen om vluchten te boeken de dagen zijn waarop de meeste reizigers op pad gaan – of thuiskomen. Dat betekent vliegen Donderdag, vrijdag, zondag en maandag zal doorgaans duurder zijn. Als je de manier waarop je reist kunt veranderen en tegenwoordig niet meer hoeft te vliegen, kan deze eenvoudige aanpassing je honderden besparen.

Laten we een voorbeeld bekijken. Stel dat je volgende zomer vanuit het middenwesten naar Florida wilt gaan. Vluchten van Minneapolis-St. Paul (MSP) naar Fort Lauderdale (FLL) zijn op de meeste dinsdagen en woensdagen aanzienlijk goedkoper. Afvaarten op zaterdag zijn vaak ook iets goedkoper dan op andere dagen.

goedkoopste dagen om te vliegen msp naar fll

In vergelijking met sommige prijzen op zondag, kan deze eenvoudige wijziging u tot € 150 of meer besparen op deze retourvluchten.

Goedkoopste dagen van de week om internationale routes te vliegen

Hoe zit het met internationale reizen? Is daar een goedkoopste dag van de week om internationaal te vliegen?

Veel van dezelfde concepten zijn van toepassing. Vliegen op dinsdag, woensdag en zaterdag is bijna altijd de beste keuze. Laten we een ander voorbeeld bekijken.

Laten we zeggen dat we dit najaar van New York (JFK) naar Rome, Italië (FCO) willen vliegen. Laten we de kalender nog eens bekijken via Google Flights:

goedkoopste dagen om jfk naar fco te vliegen kalender

Nogmaals, dit volgt de midweek-vluchtregel naar een T. Vluchten zijn op dinsdagen en woensdagen voor deze zoekopdracht minstens € 50 minder – zo niet honderden dollars goedkoper.

Dit is slechts één voorbeeld, maar de trend is duidelijk. Waar ter wereld u ook heen gaat, het kan de moeite waard zijn om op een dinsdag, woensdag of zaterdag te vliegen voor wat extra besparingen.

Goedkoopste tijden om te vliegen

Er zijn duidelijk goedkopere dagen om te vliegen. Maar hoe zit het met de goedkoopste tijden om te vliegen?

Het draait allemaal om vraag en aanbod: net als de trends die we zien bij de goedkoopste dagen, is het tijdstip waarop reizigers het liefst vliegen vaak duurder. Wilt u na de werkdag laat in de middag vertrekken en halverwege de ochtend weer naar huis zonder vroeg op te staan? Dat doet iedereen ook. Vluchten halverwege de ochtend en vroeg in de avond zijn vaak duurder, hoewel deze trend niet zo vast staat als de goedkoopste dagen om te vliegen.

Als u wilt besparen, vroege ochtend-, middag- of nachtvluchten kan vaak de goedkoopste tijd zijn om te vliegen. En als u een transcontinentale of internationale vlucht boekt, kunt u aanzienlijke besparingen behalen als u bereid bent om ’s nachts een rode-ogenvlucht te nemen.

Laten we een voorbeeld bekijken met non-stop Delta-vluchten vanuit Minneapolis-St. Paul (MSP) naar Orlando (MCO) volgende maand. De late avondvlucht waarmee je om middernacht aankomt, is misschien niet je eerste keuze, maar het kan je tot € 150 besparen op je vlucht:

goedkoopste dagen om te vliegen

Dit zal niet altijd het geval zijn. Luchtvaartmaatschappijen hebben vaak goedkopere tarieven op betere tijden als u bereid bent uw datums te wijzigen. Het kan gewoon zijn dat de laagste tarieven op voorkeurstijden zijn uitverkocht.

En natuurlijk zullen de vluchtprijzen variëren op basis van verschillende factoren, behalve alleen de dag en tijd. Hier zijn een paar andere dingen om te overwegen:

  • Waar je heen en weer vliegt. Afhankelijk van waar je vandaan vliegt en waar je naartoe gaat, kunnen bepaalde dagen goedkoper zijn op basis van het aantal vliegtuigen dat naar die bestemming gaat.
  • Uw vluchtvoorkeuren. Als je non-stop wilt vliegen, werken bepaalde routes alleen op bepaalde dagen, dus dat kan je opties beperken. Als u business class wilt vliegen, kunnen die goedkoopste data variëren op basis van de vraag naar zakenreizen op bepaalde dagen van de week, zoals maandag en vrijdag.
  • Met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt. Budgetmaatschappijen hebben beperkte vluchtschema’s en vormen vaak een uitzondering op deze regel omdat vluchten normaal gesproken laag zijn op de meeste dagen van de week.

Hier zijn enkele andere factoren die u kunnen helpen bij het zoeken naar goedkope vluchten als het gaat om de beste dagen om te vliegen.

Vermijd last-minute boeken

Hoewel de pandemie de reistrends enigszins heeft veranderd, is dit een belangrijke regel om te volgen: Vermijd boekingen binnen 30-45 dagen voor uw vlucht – en zelfs verder van tevoren voor internationale vluchten.

Doorgaans verhogen luchtvaartmaatschappijen last-minute vluchtprijzen omdat ze weten dat reizigers die dicht bij hun reisdatum boeken, wanhopig zijn en alles zullen betalen wat het kost om hun bestemming te bereiken. U wilt niet in deze prijsval vallen!

Dus reken niet op een deal voor een last-second-tarief. Hoewel de goedkoopste dagen om te vliegen nog steeds dinsdag, woensdag en zaterdag zijn, zullen de vluchtprijzen op alle dagen van de week doorgaans binnen een paar weken na de reisdatum omhoogschieten.

Reizen tijdens schouderseizoenen

Wat zijn de goedkoopste maanden om te vliegen in 2022? Voor de meeste bestemmingen is de piekzomer waanzin voor reizen. En die grote vraag naar het hoogseizoen verhoogt de vluchtprijzen voor u.

Doorgaans stijgen de vluchtprijzen van half juni tot half augustus of begin september als gezinnen op zomervakantie gaan en andere reizigers op zoek gaan naar zonnige avonturen. Er zijn minder verkopen en kortingen, wat betekent dat de prijzen het dubbele van de norm kunnen zijn – of meer. Om nog maar te zwijgen van het feit dat uw bestemming misschien vol zit met toeristen.

Probeer in plaats daarvan te reizen tijdens het schouderseizoen. Het is vaak veel goedkoper om vanaf te reizen Mei tot begin juni en eind augustus tot half oktober. Het weer is nog steeds relatief warm tijdens het schouderseizoen, en je zult de gekke zomerdrukte verslaan. Dit is wanneer we de beste internationale vluchtdeals vinden!

Vermijd de feestdagen

Probeer je een goedkopere vlucht te scoren? Dit is een regel waar u zich aan moet houden: Vermijd reizen tijdens de wintervakanties zoals Kerstmis en Nieuwjaar.

Elk jaar zien we de vluchtprijzen omhoogschieten voor reizen van half december tot half januari, rond de grote wintervakanties. Hoewel we rond deze data een paar vluchtaanbiedingen vinden, is het het beste om vakantiereizen te vermijden. Kunt u uw reisdata opschuiven naar begin december of later in januari? Deze kleine wijziging kan u honderden besparen.

Wat is de goedkoopste dag van de week om te reizen?

Hoewel het kiezen van de goedkoopste dag om te vliegen cruciaal is om geld te besparen op uw volgende reis, is er meer waarmee u rekening moet houden bij het plannen van uw budget. Dat kan zijn het vergelijken van de kosten van reizen met de trein in plaats van vliegen en het vinden van de goedkoopste dagen om hotels te boeken.

Dus laten we snel kijken naar de goedkoopste dagen om te reizen buiten uw vlucht.

Goedkoopste dagen van de week om met de trein te reizen

Gelukkig fluctueren trein- en bustarieven niet op dezelfde manier als vliegtickets.

Treinkaartjes worden over het algemeen verkocht per verkochte hoeveelheid. Wat betekent dat voor jou? Hoe eerder tickets worden gekocht, hoe goedkoper het zal zijn. Als u uw route kent, boek die treinkaartjes dan zo snel mogelijk! Bijna alle treindiensten bieden online ticketaankopen aan.

Weet u niet zeker of u met het vliegtuig, de trein of de auto moet? Bekijk Rome2Rio, een van onze favoriete bronnen voor reisplanning.

Als het gaat om de goedkoopste dagen om te reizen, kan flexibiliteit u ook wat geld besparen op treinreizen. Nogmaals, de sleutel tot sparen is reizen wanneer de meeste anderen dat niet zijn: Doordeweekse treinkaartjes zijn meestal iets goedkoper, hoewel veel van de prijsschommelingen gebaseerd zijn op de route die u neemt.

Spaarzame tip: Wil je het gedoe van het kopen van losse treinkaartjes vermijden? Als u van plan bent de trein te nemen op meer dan een enkele retourroute, kan het u op de lange termijn geld besparen door een treinpas te kopen. Met passen zoals de Eurail Pass in Europa en de JR Pass in Japan kun je voor een bepaalde tijd onbeperkt op bepaalde routes rijden.

Goedkoopste dagen van de week om hotels te boeken

Weekendverblijven kunnen een moordenaar zijn voor het budget met hotels.

Zoals je zou verwachten, zijn vrijdagnacht- en zaterdagnachtverblijven altijd duurder dan een midweekverblijf. De prijzen kunnen ook op donderdag beginnen te stijgen. Hier is bijvoorbeeld de kalender voor overnachtingen in Caesars Palace in Las Vegas in februari en maart 2023. Een vrijdag- of zaterdagnachtverblijf is in elk geval aanzienlijk duurder.

hoteltarieven caesars paleis

Natuurlijk komt er meer bij kijken dan alleen de datum. Afhankelijk van waar je naartoe gaat, kunnen conferenties en grote sportevenementen grote schade aanrichten aan de hoteltarieven.

Hoewel hotelprijzen vaak niet zo drastisch zullen variëren als vliegtickets, kunt u toch besparen door op weekdagen in en uit te checken en de drukke weekendprijzen te vermijden. Overweeg om van je reis een langer weekend te maken en in te checken op woensdag en uit te checken op zaterdag. Dit zijn sowieso de goedkoopste dagen om met de trein of het vliegtuig te reizen, dus je bespaart op alle aspecten van je reis.

Bottom Line

“Wat zijn de beste dagen om vliegtickets te kopen?”

Uitzoeken wanneer vluchten het goedkoopst zijn en een goede deal vinden voor vluchten kan een fulltime baan zijn met alle veranderingen in vliegtickets, maar gebruik deze algemene regel bij het boeken: dinsdagen, woensdagen en zaterdagen zijn meestal de goedkoopste dagen om te vliegen.

Hoe populairder de tijd om te reizen, hoe duurder vluchten waarschijnlijk zullen zijn. Dat geldt voor het seizoen, de maand en zelfs tot de dag en tijd waarop u vliegt. Begin uw reisplanning met deze kennis in gedachten voordat u die PTO aanvraagt ​​of andere reisplannen boekt. Als u op deze dagen een goedkope vlucht scoort, kunt u honderden besparen, en het is waarschijnlijk dat dit goedkopere dagen zijn om de trein te nemen en ook in uw hotel in te checken.

En als u wilt weten wanneer de vluchtprijzen vanaf uw thuisluchthaven dalen, neem dan onze gratis waarschuwingen voor goedkope vluchten en wees de eerste die het weet. U reist in een mum van tijd meer voor minder!

[ad_2]