Wat zijn retourvluchten? | Definitie van retourvluchten

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Als u internationaal vliegt, zijn retourvluchten dan goedkoper dan twee enkele vluchten?

Bij binnenlandse vluchten (binnen hetzelfde land) zijn de kosten van een retourticket vaak gelijk aan de som van twee enkele reizen. Maar als u internationaal reist, zijn retourtickets vaak de betere deal en kunnen, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, aanzienlijk minder kosten dan de som van twee enkele reizen.

Waarom zijn internationale retourvluchten goedkoper dan twee enkele reizen?

Geef zakenreizigers de schuld. Deze groep reizigers (a) is niet prijsgevoelig, en (b) moet vaak op het laatste moment boeken. Omdat ze hun plannen niet kennen, moeten ze vaak een enkele reis boeken. Vakantiereizigers zijn daarentegen erg prijsgevoelig en kennen hun plannen vaak veel van tevoren.

Door eenrichtingsvluchten duurder te houden, kunnen luchtvaartmaatschappijen extra inkomsten halen uit de zakenreizigers die hun terugvlucht niet zo ver van tevoren kunnen boeken en bereid zijn meer te betalen voor die flexibiliteit.

Nu er meer internationale low-cost carriers zijn verschenen, is dit enigszins aan het veranderen, maar over het algemeen kun je nog steeds beter een retourvlucht boeken.

Kan ik een retourticket kopen voor een enkele reis?

Technisch gezien kun je een retourticket kopen en het alleen gebruiken om eenrichtingsverkeer te gaan, maar luchtvaartmaatschappijen fronsen dit. En je kunt alleen de terugvlucht overslaan. Als u een deel van uw reis mist, kan de luchtvaartmaatschappij de rest van uw ticket annuleren zonder u restitutie te geven. Dat betekent dat als je een retourticket koopt om het maar op één manier te gebruiken, je ervoor moet zorgen dat het deel dat je van plan bent te verlaten, het laatste deel van de reis is.

Kan ik een retourticket kopen naar de ene stad en naar huis vanuit een andere?

Een “retourvlucht” die aankomt op de ene luchthaven en vertrekt van een andere (bijv. NYC naar Londen, Parijs naar NYC) wordt een vlucht met open kaken genoemd (vaak aangeduid als een reisschema met meerdere steden bij het zoeken naar vluchten). Hoewel het geen traditionele rondreis is, wordt het als één ticket geboekt, waardoor het meestal goedkoper is dan twee enkele reizen.

Hoe lang kun je op een retourticket blijven? Kun je een retourticket kopen met open retourdatum?

In de meeste gevallen kun je het beste een datum kiezen die ver genoeg ligt, een flexibel tarief kopen of met een luchtvaartmaatschappij gaan die geen wijzigingskosten in rekening brengt, en dan gewoon je vlucht wijzigen als je weet wanneer je bent. naar huis gaan. Zelfs als de luchtvaartmaatschappij wijzigingskosten in rekening brengt, kan het de moeite waard zijn om extra geld te betalen als u de flexibiliteit nodig heeft.

[ad_2]