Zijn vluchten op dezelfde dag goedkoper dan vooraf tickets?

Vincent Laraan

Inhoudsopgave


Of je nu een zakenman bent, een manisch pixie-droommeisje of te maken hebt met een familienoodgeval, je zult waarschijnlijk op een bepaald moment in je leven een last-minute vliegticket moeten boeken. En als u op zeer korte termijn ergens ver weg moet zijn, vraagt ​​u zich misschien af: “Zijn vluchten op dezelfde dag goedkoper dan vooraf boeken?”

Over het algemeen zijn vluchten op dezelfde dag goedkoper dan vooraf boeken, maar dat is niet altijd het geval.

Soms lijkt het een goed idee om zes maanden van tevoren een vlucht te boeken. Je bent voorbereid op de dag dat je moet reizen, vluchten zijn goedkoper omdat de meeste mensen nog niet aan hun reisplannen denken, en misschien wel het allerbelangrijkste, je kunt het uit je hoofd zetten. Het blijkt dat dit denkproces mogelijk defect is. In veel gevallen kunt u geld besparen door op het laatste moment tickets te boeken, een feit dat elke vader die zijn volwassen kinderen ooit waarschuwde om maanden van tevoren te boeken en enkele dagen voor vertrek op het vliegveld te zijn, woedend zou maken. voor het geval dat.

Wanneer vluchten op dezelfde dag kunnen goedkoper zijn

Er zijn een paar gevallen waarin vooruit plannen kan terugkomen en je bijten. Hier zijn enkele situaties waarin vluchten op dezelfde dag daadwerkelijk voordelig zijn.

  • Wanneer uw bedrijf u vraagt ​​om ergens heen te vliegen voor uw werk, maar u weet uw reisroute pas een week voor uw vlucht, dan kunt u overwegen een vlucht te boeken nadat u op de luchthaven bent aangekomen. Als het je niet uitmaakt wanneer je vlucht vertrekt, of hoe lang het duurt, kun je tickets scoren tegen stand-by prijzen.
  • Als de feestdagen eraan komen, hebben de meeste mensen hun stoel al vele maanden van tevoren veiliggesteld. Dat deed je echter niet. Stand-by vliegen op vakantiedata is zeker riskant. Je krijgt misschien geen stoel. Vaker wel dan niet, zullen sommige mensen echter plannen hebben die niet doorgaan en hun vlucht missen. Hierdoor blijft hun stoel vrij.
  • Als een luchtvaartmaatschappij stoelen over heeft, kunnen ze die met korting aanbieden aan reizigers die dezelfde dag reizen. Nogmaals, het is een riskante manier van reizen, maar het kan zijn vruchten afwerpen in de vorm van goedkope tickets.

Soms zijn vluchten op dezelfde dag duurder. Als je absoluut nodig hebben om naar een zeer specifieke locatie te gaan op dezelfde dag dat u uw vlucht boekt, en de vlucht is vol, krijgt u mogelijk helemaal geen vlucht. En als het een route met veel vraag is op een drukke reisdag, zal de luchtvaartmaatschappij de prijzen waarschijnlijk zo hoog mogelijk verhogen. Als u geen vlucht stand-by kunt krijgen, betaalt u mogelijk een premie om te komen waar u heen moet.

Het komt erop neer dat er zeker meer risico is verbonden aan het boeken van een vlucht op dezelfde dag. Meestal zijn vluchten op dezelfde dag echter goedkoper dan vooraf boeken als je bereid bent stand-by te vliegen.