Zullen de vluchtprijzen dichter bij de vertrekdatum dalen?

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Vliegen met een vliegtuig is niet goedkoop, waardoor veel reizigers gaan shoppen voor de beste deal voor vliegtickets. In plaats van vroeg te boeken, wachten sommige reizigers tot dichter bij de vertrekdatum in de hoop dichter bij de vertrekdatum een ​​lagere prijs te krijgen. Helaas kan laat boeken meer kosten.

TLDR- Vluchtprijzen kunnen op elk moment veranderen en stijgen vaak dichter bij de reisdatum. Deskundigen hebben echter geconstateerd dat de goedkoopste luchtvaartmaatschappijtarieven doorgaans ongeveer 70 dagen voor de vertrekdatum worden gevonden.

Wanneer dalen de vluchtprijzen?

Vliegtickets dalen zelden in prijs als de vertrekdatum nadert. In feite stijgen de prijzen van luchtvaartmaatschappijen doorgaans dichter bij de vertrekdatum.

Om de meeste stoelen te vullen, bieden luchtvaartmaatschappijen vaak ver van tevoren de laagste prijzen aan. Naarmate de vertrekdatum nadert, stijgen de prijzen geleidelijk.

Vakantiereizigers boeken doorgaans eerder vluchten dan zakenreizigers. Om toeristen te targeten en meer stoelen te vullen, bieden luchtvaartmaatschappijen ver van tevoren de laagste prijzen.

Luchtvaartmaatschappijen weten ook dat zakenreizigers meer geneigd zijn hogere tarieven te betalen, vooral wanneer de reis wordt afgeschreven van een zakelijke creditcard. Naarmate de vertrekdatum nadert en zakenreizigers vluchten beginnen te boeken, stijgen de prijzen geleidelijk.

Hoewel de goedkoopste prijzen vaak maanden van tevoren beschikbaar zijn, kunnen luchtvaartmaatschappijen de prijzen ook verlagen als ze te maken hebben met een lager dan verwachte vraag naar een vlucht. Als ze moeite hebben om stoelen te vullen, kan de luchtvaartmaatschappij tickets met korting aanbieden. Ze zullen echter waarschijnlijk nog steeds de tarieven voor lastminutereizigers verhogen.

Last-minute boekingen kosten waarschijnlijk het meeste, omdat de vlucht waarschijnlijk minder beschikbare stoelen heeft. Last-minute reizigers hebben ook minder opties, waardoor luchtvaartmaatschappijen meer in rekening kunnen brengen.

Prijzen kunnen ook enigszins dalen of stijgen op basis van realtime boekingen en annuleringen. Omdat luchtvaartmaatschappijen computersoftware gebruiken om prijzen aan te passen, kunnen ze in realtime inspelen op de vraag van klanten. Luchtvaartmaatschappijen kunnen tot aan de vertrekdatum 10 tot 15 verschillende prijzen aanbieden.

Hoeveel dagen voor een vlucht is de beste prijs?

Elke luchtvaartmaatschappij heeft verschillende methoden voor het analyseren en vaststellen van prijzen voor vluchten. De prijzen kunnen ook fluctueren op basis van de vraag. De goedkoopste prijzen worden echter vaak zo’n 70 dagen voor de vertrekdatum gevonden.

Elf tot zes maanden voor de vertrekdatum hanteren luchtvaartmaatschappijen doorgaans relatief hoge prijzen. De gemiddelde kosten van vliegtickets zijn in deze periode ongeveer € 50 hoger. Luchtvaartmaatschappijen hebben nog vele maanden om stoelen te vullen en hoeven geen lagere tarieven aan te bieden.

Ongeveer zes tot vier maanden voor de vertrekdatum beginnen luchtvaartmaatschappijen kortingen en lagere vliegtarieven aan te bieden om meer passagiers te lokken. De hoogte van de korting is echter afhankelijk van de vraag naar zitplaatsen. Als de vraag beperkt is, zullen de prijzen waarschijnlijk meer dalen. Als de vraag hoog blijft, krijgen passagiers mogelijk geen significante besparingen.

Enkele maanden tot enkele weken voor de vertrekdatum verschijnen meestal de beste prijzen. Op dit punt hebben de boekingen de neiging om te vertragen. Als een luchtvaartmaatschappij nog veel lege stoelen op een vlucht heeft, is de kans groter dat ze een grotere korting op het vliegtarief bieden.

Ongeveer drie weken voor de vertrekdatum beginnen veel luchtvaartmaatschappijen de reiskosten te verhogen. Dit is de periode waarin zakenreizigers de neiging hebben om vluchten te boeken.

De slechtste tijd om te boeken is tijdens de laatste zes dagen voor de vlucht. Reizigers betalen gemiddeld € 208 meer bij het boeken met minder dan een week te gaan voor de vertrekdatum.

Stijgen de vluchtprijzen als je blijft zoeken?

Er is een algemene overtuiging dat met webbrowsercookies websites voor het boeken van vluchten de prijzen kunnen verhogen terwijl gebruikers naar vluchten zoeken. De waarheid is dat luchtvaartmaatschappijen computersoftware gebruiken om de prijzen in realtime bij te werken op basis van vraag en aanbod.

Naarmate de stoelen vol raken, worden de resterende stoelen duurder. Dit zie je direct terug in de prijzen die op websites worden geadverteerd.

De prijzen kunnen ook veranderen op basis van prijzen van concurrenten, het tijdstip van de dag, de dag van de week, de vertrekdatum, planning en vele andere factoren. Door de prijs van vliegtickets constant in realtime bij te werken, kan het lijken alsof de prijzen stijgen naarmate een gebruiker meer naar tickets zoekt.

Wat is de beste dag van de week om een ​​vlucht te boeken?

Volgens verschillende onderzoeken en beoordelingen is dinsdag de beste dag van de week om een ​​vlucht te boeken. Het is echter mogelijk dat reizigers niet veel geld besparen door op een specifieke dag te boeken.

De gemiddelde besparing is slechts een paar dollar bij het boeken op dinsdag in vergelijking met andere dagen van de werkweek. Op basis van het gemiddelde vliegtarief voor alle vluchten, betalen klanten meestal ongeveer € 301 bij het boeken op dinsdag.

De gemiddelde kosten van een vlucht die op woensdag wordt geboekt, bedragen € 304. De prijzen stijgen geleidelijk en pieken op zondag. Zondagen bieden doorgaans de hoogste prijzen, met een gemiddelde kostprijs van € 398 per vlucht. Op basis van deze schattingen resulteert boeken in het weekend meestal in de hoogste prijzen, terwijl boeken op weekdagen de grootste besparingen oplevert.

Wat is de minst dure maand om internationaal te vliegen?

De goedkoopste maanden om internationaal te vliegen zijn januari en februari. Deze maanden vallen buiten de belangrijkste reisseizoenen, waaronder december en het grootste deel van de zomer.

De prijzen voor vluchten in maart zijn vaak hoger in vergelijking met de vluchten in januari en februari, omdat reizigers zich vanwege verschillende feestdagen voorbereiden op de voorjaarsvakantie of lange weekenden.

Hoewel januari en februari de goedkoopste maanden zijn om te vliegen, kunnen de prijzen rond het midden van februari stijgen vanwege Valentijnsdag.

Reizigers kunnen in september ook lagere prijzen aantreffen. De meeste scholen beginnen in september, waardoor het aantal gezinnen dat internationale reizen plant in deze tijd van het jaar beperkt is.

Welke maanden zijn het duurst om te vliegen?

December en de zomermaanden, waaronder juni, juli en augustus, zijn vaak de duurste maanden om te reizen. Veel gezinnen hebben extra tijd om te reizen in de zomer en rond de wintervakanties, wat leidt tot een toename van internationale vluchten.

gerelateerde berichten

[ad_2]