Helsinki


Oneerbiedigheid en sauna’s zijn het ding in de opkomende hotspot van Noord-Europa.

Er zijn maar weinig landen die de pandemie beter hebben doorstaan ​​dan het land dat de gelukkigste ter wereld is genoemd, terwijl het nog steeds in zijn greep is en voor het vierde jaar op rij. En als een land het gelukkigste ter wereld is, kun je zien dat de hoofdstad dat ook is.

 

Eind augustus 2021 telde Finland minder dan 1.000 COVID-19-gerelateerde sterfgevallen, waaronder de minste per hoofd van de bevolking. Toen de rest van de wereld de pandemie onder controle kreeg, ondernam de lokale overheid van Helsinki onmiddellijk actie om lokale bedrijven te ondersteunen, virtuele infosessies te houden en in het algemeen iedereen terug te krijgen, zolang ze elkaar maar hadden. De stad was een van de eersten ter wereld die de veiligheid van dineren in de buitenlucht erkende, en openbare fondsen werden gebruikt om enorme zitplaatsen in de buitenlucht te bouwen als gemeenschappelijke infrastructuur voor lokale restaurants (terwijl ze tegelijkertijd voor lokale banen zorgden).

 

Het is het soort verstandige stedelijke cohesie dat je zou verwachten van een stad met de 13e best opgeleide burgers ter wereld en de 16e veiligste straten, en waar de beroepsbevolking een Top 10 ranglijst voor inkomensgelijkheid heeft (#9). Het zal dus geen verrassing zijn wanneer de stad opnieuw opduikt met robuuste infrastructuurprojecten die voltooid of in de maak zijn.