Vliegtickets naar Madrid

De goedkoopste vliegtickets naar Madrid

vergelijk en boek direct online

Vliegtickets Madrid Vergelijken

Tegenwoordig wordt het pakken van het vliegtuig steeds goedkoper. Niet alleen naar populaire vakantiebestemmingen, maar naar vrijwel iedere bestemming binnen Europa. Wil je een stedentrip naar Madrid boeken, dan kan dit behoorlijk goedkoop. Diverse luchtvaartmaatschappijen vliegen dagelijks heen en weer van en naar de Spaanse hoofdstad. Je bepaald helemaal zelf hoeveel dagen je in de stad wilt verblijven en elke dag en elk tijdstip heeft zijn eigen prijs. Het loont daarom ook om eerst grondig onderzoek te doen naar de verschillen in prijzen.
Er zijn maar liefst drie verschillende vliegvelden te vinden in de Spaanse stad Madrid. Barajs Airport is de grootste van de stad en ligt op maar dertien kilometer van het centrum. Jaarlijks maken ruim 45 miljoen reizigers gebruik van de luchthaven. Het oudste vliegveld van Spanje, Cuatro Vientos, ligt op slechts acht kilometer van de stad en er zijn jaarlijks meer dan 70.000 luchtverplaatsingen. Het kleinste vliegveld bevindt zich op 22 kilometer en er maken jaarlijks 30.000 mensen gebruik van luchthaven Torrejon.
De verbinding met de stad is goed geregeld. Zo kan je ervoor kiezen om de taxi te nemen. Vanaf Barajas Airport kan je er ook voor kiezen om de bus, metro of trein te nemen. Vrijwel elke vlucht vanuit Nederland landt op dit vliegveld. Wil je gebruik maken van een huurauto, dan zijn hier tal van verhuurbedrijven te vinden die je hiermee verder kunnen helpen. Daarnaast bevinden er zich ook vele verschillende eetgelegenheden en cafés op het vliegveld. 

Vliegtickets van en naar Madrid hoeven niet duur te zijn. Tijdens het maken van een stedentrip verblijf je enkele dagen in de stad en daarom hoef je ook niet al te veel kleren in je koffer te stoppen. Kies ervoor om alleen met handbagage te reizen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Voor enkele tientjes heb je al een retourtje naar de grote Spaanse stad. Behalve je bagage kan je ook geld besparen door in een gunstigere periode te vliegen. Ben je niet gebonden aan schoolvakanties, dan is het aan te raden om buiten de vakanties om te vliegen.
Eenmaal in Madrid aangekomen is er van alles te doen. De stad heeft ruim drie miljoen inwoners en tal van bezienswaardigheden. Bezoek het centrale plein van Madrid, Plaza Mayor, en ga eens langs het Koninklijk Paleis van Madrid. Puerta del Sol, Gran Via, Parque del Retiro en Plaza de Cibeles zijn ook een bezoekje waard. Je komt vaak indrukwekkende gebouwen tegen en grote pleinen. Madrid is dan ook een stad van veel grote en kleine musea. ’s Avonds hoef je niet bang te wezen dat er niets te eten is, want er bevinden zich vele verschillende restaurants in de stad. Probeer de Spaanse tapas eens of neem de paella.

Vlieg ook naar...