Milaan


Een no-nonsense toewijding aan de fijnere dingen maakt de noordelijke macht van Italië tot een voorhoede op het gebied van cultuur en mode.

Een no-nonsense toewijding aan de fijnere dingen maakt de noordelijke macht van Italië tot een voorhoede op het gebied van cultuur en mode.

Voorheen synoniem met mode en cultuur, trok Milaan de aandacht van de wereld op de verkeerde manier met een van de eerste ernstige uitbraken van COVID-19 buiten Azië. Het financiële centrum van Italië werd zwaar getroffen, maar het herstel zal hier ook vandaan komen. Laten we beginnen met het toerisme: van elke Italiaanse stad scoort Milaan het hoogst in de categorie Product, die het aantal kwaliteitsmusea meet (het staat wereldwijd op de 18e plaats), evenals de congrescentra (# 8) en rechtstreekse vluchten (# 36).

De twee laatstgenoemde subcategorieën kunnen er in onze nieuwe, kleinere wereld wel eens onder lijden, aangezien minder mensen naar verwachting internationaal zullen reizen en grote conferenties, terwijl ze terugkeren, dit met een verminderde capaciteit doen. De musea van de stad zijn heropend met nieuwe afstandsregels. Geweldig nieuws voor iedereen die werken van Italiaanse meesters wil zien in het prachtige voormalige klooster van Pinacoteca di Brera, of zich wil onderdompelen in de strakke lijnen en de verrassende culturele verscheidenheid van Armani-ontwerpen bij Armani/Silos. Niet zeker waar eerst te gaan De bezienswaardigheden van de stad worden met een indrukwekkende resolutie in kaart gebracht door het negende hoogste aantal Tripadvisor-beoordelingen.