Peking


Kom voor de welvaart, blijf voor de verbijsterende opbouw van de stedelijke infrastructuur.

Als China de 21e eeuw toebehoort (Verteller: dat doet het), zal Peking de plek zijn om zijn opkomst te zien. De hoofdstad behaalde de #2-ranglijst voor Prosperity (dit jaar verloor ze de eerste plaats aan Doha), maar presteerde ook goed in twee afzonderlijke functies binnen die categorie: het hoogste aantal Global 500-hoofdkantoren en een Top 5 Unemployment Rate-ranglijst wereldwijd .

De aanblik van de grote Ming-dynastie Verboden Stad verlaten tijdens de pandemie zal niet lang duren aangezien de reisbeperkingen versoepelen, met de gloednieuwe luchthaven van Peking al druk. De spectaculaire, $ 12 miljard door Zaha Hadid ontworpen Daxing International Airport opende eind 2019 zijn deuren, net op tijd om ze dicht te slaan toen de pandemie toesloeg. Ambtenaren van de luchthaven zeggen dat er uiteindelijk hogesnelheidstreinen, intercity-diensten en sneltreinen van het centrum naar de luchthaven zullen stoppen direct onder de terminal, wat zorgt voor snelle verbindingen met het bruisende centrum van Peking. De stad staat al in de Top 5 in onze subcategorie Airport Connectivity.

Beijing’s gemiddelde #75 Attracties rating zal binnenkort verbeteren, met de 2021 opening van Universal Studios Beijing. En de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking.