Portugal

De beste tips om goedkope vluchten naar Portugal te vinden

Zoek je goedkope vliegtickets naar Portugal? 25% van onze gebruikers vonden tickets naar Portugal voor lage prijzen.

Boek minstens 3 weken voor vertrek om een beneden-gemiddelde prijs te krijgen.
Het hoogseizoen wordt beschouwd als januari, november en december. De goedkoopste maand om naar Portugal te vliegen is januari.

Voer je gewenste vertrekluchthaven en reisdata in het zoekformulier hierboven in om de nieuwste Portugal vluchtaanbiedingen te ontsluiten.

De Republiek Portugal markeert de westelijke rand van het Europese continent en wordt, samen met de eilanden voor de kust, bediend door verschillende internationale luchthavens. Deze luchthavens zijn onder meer Humberto Delgado Airport (LIS), ook bekend als Lissabon Airport, Faro Airport (FAO) in het zuiden en Francisco Sa Carneiro Airport (OPO), of Porto Airport, in het noorden.

De noordelijke regio van Portugal omvat de districten Porto, Braga, Vila Real en Braganca en is de thuisbasis van het Peneda-Geres Nationaal Park (Braga) en het Montesinho Natuurpark (Braganca). Het vliegveld van Porto is het knooppunt voor dit gebied, dus als je het wilt bezoeken, kun je je vlucht van de VS naar Portugal het beste zo plannen dat hij daar eindigt.

De wijken Coimbra, Leiria, Santarem, Castelo Branco en Portalegre markeren de centrale regio van Portugal en liggen tussen Porto en Lissabon. Om jezelf reistijd te besparen, kun je beter de luchthaven van Porto gebruiken voor Coimbra en die van Lissabon voor Santarem, Castelo Branco en Portalegre, omdat die dichterbij liggen.
De historische provincie Extremadura ligt aan de zuidwestkust van Portugal langs de Atlantische Oceaan en is de plaats waar de hoofdstad Lissabon ligt. Andere districten binnen bereik van de luchthaven van Lissabon zijn Santarem, Setubal, Evora en het district Lissabon zelf.

De Algarve markeert de zuidgrens van Portugal waar deze samenkomt met de Golf van Cadiz en is de thuisbasis van Faro Airport, dat het regionale knooppunt is voor vluchten van de VS naar Portugal. Het verschaft niet alleen toegang tot de Algarve, maar ook tot het district Beja, en is ook een lanceerpunt om de eilanden van de Madeira Archipel te verkennen.