Tjechie

Tsjechië Stap aan boord van een vlucht naar Tsjechië en reis terug in de tijd. Kleine Tsjechische dorpjes zijn aangelegd met bergen en verborgen kuuroorden sieren de heuvels. Als je na je vlucht Tsjechië pijnlijk bent, geniet dan van een stoombad of modderbad voor een massage in een van de oude Tsjechische schuilplaatsen. Internationale vluchten uit Tsjechië landen in Praag, waar bezoekers historische kastelen en gotische bouwwerken kunnen bezichtigen voor ze gaan dineren op een van de beste eetgelegenheden van Europa.

Of je nu naar Praag gaat of de tijd neemt om te ontspannen in een klein Tsjechisch dorp, spring op een vlucht naar de Tsjechische Republiek voor een ervaring van je leven. Schuif na je vlucht naar Tsjechië aan aan de bar en kijk hoe de wereld aan je voorbij gaat. De wereldberoemde pilsbieren van het land zijn geschikt voor elke smaak en een gastvrije manier voor eerste bezoekers om de Tsjechische Republiek te ervaren.

Boek een vlucht naar Tsjechië om de prachtige architectuur en de adembenemende literaire geschiedenis te ervaren die dit land zo uniek maken.

Het klimaat in Tsjechië

De winters in Tsjechië zijn koud en sneeuwrijk, en de temperatuur kan dalen tot -22 F. De zomers zijn het tegenovergestelde en kunnen tot 90 F heet worden.

Beste tijd om naar Tsjechië te vliegen

Of je nu in de stemming bent voor een fris, mooi winterverblijf of een stomende zomernacht op de geplaveide straten van Praag, goedkope vluchten naar de Tsjechische Republiek leiden het hele jaar door tot avonturen in Bohemen.

Hoogseizoen: Dankzij zijn bergachtige grenzen en heuvelachtig terrein beleeft de Tsjechische Republiek koude, sneeuwrijke winters, die skiërs en wintersporters ertoe brengen hun goedkope vluchten en hotelaccommodaties naar de Tsjechische Republiek lang voor het vakantieseizoen te boeken. Met zijn milde maar zonnige zomers is de Tsjechische Republiek ook een eersteklas zomervakantiebestemming voor zowel Tsjechische stedentrips als landelijke vakanties.

Buiten het hoogseizoen: Goedkope vluchten naar de Tsjechische Republiek zijn gemakkelijk te vinden voor wie wil reizen in de maanden tussen de sluiting van het skiseizoen of de laatste dagen van de zomer. April en oktober zorgen voor milde temperaturen en regenachtiger seizoenen, maar de lente en herfst bieden ook een minder hectische tijd om een bezoek te brengen in het kielzog van het hoogseizoen voor toerisme.

Zoek goedkope vluchten naar Tsjechië

Je weg vinden in Tsjechië
Je goedkope vlucht naar Tsjechië zal niet de enige betaalbare reiskost op je reis zijn: Het Tsjechische openbaar vervoer is gemakkelijk toegankelijk en goedkoop. Alle luchthavens zijn per bus of trein bereikbaar en Eurolines is een busmaatschappij met verschillende routes die door Tsjechië rijden, en andere grote Europese hoofdsteden zijn met een aantal maatschappijen gemakkelijk per trein te bereiken. Treinen voor reizen binnen de Tsjechische Republiek worden geëxploiteerd door de Tsjechische Spoorwegen, en bieden verbindingen van de luchthaven Praag Ruzyne naar het centrum van de stad.

De volgende tabel geeft reistijden bij benadering van Praag (in uren en minuten) naar andere grote steden en plaatsen in de Tsjechische Republiek.

 Lucht Weg Spoor

Brno 2.45 2.15 2.15
Karlovy Vary 0.30 2.00 2.10
Ostrava 1.00 6.45 4.30


Reisinformatie Tsjechische Republiek


Praag, de hoofdstad van de Tsjechische Republiek, is een illustere stad die beroemd is om de torenspitsen van haar gotische architectuur en haar Boheemse waardering voor de schone kunsten. Je vlucht naar de Tsjechische Republiek zal hier waarschijnlijk landen en er zijn tal van Praagse hotels om uit te kiezen. Breng zeker tijd door met het doorzoeken van de geplaveide steegjes, kunstgalerijen en boekwinkels van de stad om inspiratie op te doen. Praag is een van de uitgaanshoofdsteden van Europa met een uitgebreid aanbod van nachtclubs en bars, dus als je moe bent van een dag vol bezienswaardigheden, neem dan even pauze en nip aan wat absint terwijl je de energie van Praag’s eclectische nachtleven opsnuift.


Hunker je na de landing van je vlucht naar Tsjechië naar een stevige dosis frisse lucht? De Tsjechische Republiek wordt bijna geheel door bergketens bewaakt, want heuvelachtig terrein vormt de grenzen van de Tsjechische Republiek met de buurlanden. Beschermde nationale parken en UNESCO Global Biosphere Reservations zijn er in overvloed in het hele land, met orchideeënvelden in de Witte Karpaten en dikbedekte zandsteenstructuren in de rotsstadjes ?eský ráj (“Boheems Paradijs”) en ?eské Švýcarsko.
Het is niet waarschijnlijk dat de stewardessen op je vlucht naar Tsjechië porties absint uitdeelden, maar het is niet ongewoon dat je in bars in heel Bohemen feestvierders ziet nippen van de beroemde groene, krachtige drank. Absint, terloops bekend als “de Groene Fee” vanwege zijn ongewone tint, was een geliefde favoriet bij Bohemiens en kunstenaars, zelfs nadat de substantie in verschillende landen verboden was vanwege het hoge gehalte aan thujon, een chemische stof die in alsem, het voornaamste ingrediënt van absint, zit. Absint is een geliefd goedje voor reizigers om mee naar huis te nemen uit de Tsjechische Republiek, dus lees je goed in over de voorschriften van je land als het erom gaat “the Green Fairy” in je bagage mee te nemen. De Food and Drug Administration van de Verenigde Staten eist dat alle likeuren die als absint geklasseerd kunnen worden vrij zijn van thujone, dus een snelle blik op het etiket van de fles kan voorkomen dat je je Tsjechische absint bij de douane moet afgeven als je aan boord van je vlucht naar huis gaat.


Als je een Tsjechische reiservaring zoekt die verder reikt dan Praag, kun je goedkope vluchten naar Tsjechië ook boeken voor Karlsbad (waar je tal van Karlsbad hotels vindt die zich op toeristen richten) of Brno. Brno is de hoofdstad van de zuidelijke regio Moravië, de op een na grootste stad van de Tsjechische Republiek, en er zijn Brno hotels voor elk budget. De Tugendhat Villa is een van Brno’s voornaamste attracties en trekt drommen bezoekers om de modernistische, minimalistische architectuur van het gebouw te bewonderen, terwijl het Špilberk kasteel een welkom contrast vormt als een indrukwekkend 13de eeuws bolwerk dat tegenwoordig dienst doet als zetel van het stadsmuseum van Brno. Brno kan ook bogen op het Brno Internationaal Muziekfestival, dat het hele jaar door verschillende programma’s presenteert.


Hoe populair zijn vluchten naar Tsjechië dit jaar?
Dit jaar is het aantal zoekopdrachten naar Tsjechië met 42% gestegen.