Vliegtickets naar Argentinië


Mooi, uitdagend en intens, Argentinië verleidt met zijn tango langs de straat, wuivende grills, voetbal (voetbal), gauchocultuur en de machtige Andes. Het is een formidabele cocktail van reislust.

Stadsleven

Aankomen in Buenos Aires is alsof je aan boord van een rijdende trein springt. De moderne metropool raast voorbij, bruisend van het straatleven, van drukke terrasjes tot stille parken bedekt met paarse jacaranda-bloemen in de lente. Stijlvol porteños (inwoners van Buenos Aires) genieten van het openbare leven – of het nu gaat om delen maat (een thee-achtige drank) op zondag in het park of gelato onder mooie vroeg-20e-eeuwse stenen gevels. Er zijn enorm veel boekwinkels, creatieve boetieks en gastronomische restaurants. Buenos Aires is niet de enige knaller – Córdoba, Salta, Mendoza en Bariloche hebben elk hun unieke persoonlijkheden en onvergetelijke attracties, dus mis ze niet.

Natuurwonderen

Van de machtige Iguazú-watervallen in het subtropische noorden tot de donderende, knetterende opmars van de Glaciar Perito Moreno in het zuiden, Argentinië herbergt een enorm natuurlijk wonderland. Diversiteit is daar een groot onderdeel van. Het land met de hoogste besneeuwde toppen van de Andes herbergt ook rijke wetlands, roestkleurige woestijn, diepblauwe meren, met korstmos begroeide Valdivische bossen en de dorre steppen van Patagonië. Wildlife komt in spectaculaire verscheidenheid, van pinguïns en flamingo’s tot capibara’s, gigantische miereneters, walvissen, guanaco-kuddes en meer. In dit uitgestrekte land zijn er prachtige bezienswaardigheden in overvloed en wacht een groot avontuur.

Eten drinken

Het bevredigen van dat vleselijke verlangen naar door vlammen verkoolde biefstuk is niet moeilijk te doen in het land dat de kunst van het grillen heeft geperfectioneerd. grills (grillhuizen) zijn alomtegenwoordig en bieden elke snit die je maar kunt bedenken, naast worstjes en gegrilde groenten. Dunne, bubbelende pizza’s en zelfgemaakte pasta’s spelen ook een centrale rol, dankzij het trotse Italiaanse erfgoed van Argentinië. Maar er is meer. De rages in Buenos Aires zijn leuk en veranderen snel en brengen gastronomische wereldgerechten naar zowel luxe restaurants als de schaduwrijke geplaveide buurten. Pak een tafel, ontkurk een fles malbec en de avond is van jou.

Argentinië Cultuur

Culturele activiteiten zijn hier volop aanwezig. Tango is misschien wel de grootste bijdrage van Argentinië aan de buitenwereld. De stomende dans is beschreven als ‘vrijen in verticale positie’. En wat denk je van voetbal (voetbal)? Argentijnen zijn hartstochtelijk toegewijd aan deze sport en als je een fan bent, zou zingen en stampen samen met andere stadionfanaten zeker in je plannen moeten zijn. Voeg een onderscheidende Argentijnse kijk op literatuur, film, muziek en kunst toe en je hebt een rijke, edgy cultuur – deels Latijns-Amerikaans en deels Europees – die door en door onderscheidend is.