Vliegtickets naar Australië


Australië is het onverwachte: een plek waar ’s werelds oudste culturen uitgestrekte okervlaktes, stijlvolle straatjes en onvoorstelbaar blauwe wateren delen met opeenvolgende golven van nieuwkomers van over de hele wereld.

Een oud land

Australië is een land, of Australië is de naam voor een land dat veel landen omvat; het laatste begrijpen is in de voetsporen treden van de eerste volkeren. Of je nu de contouren van rotstekeningen van meer dan 20.000 jaar oud in Kakadu National Park volgt, in de azuurblauwe wateren van Rottnest Island drijft of de iconische plekken van Sydney Harbour bewondert waar de Eora Nation eeuwenlang handel gedreven heeft, je bent op inheems land.

Stedelijk wonder

Nergens worden steden gebouwd zoals Australië: elke stad is een eerbetoon aan prachtige waterwegen of stranden, terwijl ze verschillende ervaringen bieden in verschillende geografische gebieden. Pak een fiets uit een van de fietsenstallingen in Melbourne en maak een rondrit door de modewijken en met cafés omzoomde straatjes van de stad. Alleen een stad als Darwin kan Zuid-Aziatische invloeden combineren met de hedendaagse Aboriginal-cultuur (en je met een indrukwekkende zonnebrand achterlaten). Wil je een beetje van alles? Sydney is adembenemend met zijn natuurlijke schoonheid en bruisende buurten, terwijl Hobart een snaar raakt met zijn gotische geschiedenis en hedendaagse kunst.

Avontuurlijke Geest

Je hoeft maar op een steenworp afstand van een van de Australische hoofdsteden te reizen voordat je ergens echt niet van deze wereld bent beland. Niet bang voor het diepe blauw? Duik in beroemde riffen van de Ningaloo tot het Great Barrier Reef, of bekijk majestueuze zuidelijke rechtse walvissen langs de Great Australian Bight. Zoals spanning? Ga naar de ongelooflijke wildparken buiten Brisbane (Australia Zoo) en Darwin (Crocodylus Park). En niets zal je zeebenen meer stabiliseren dan een 4WD-tour maken en een van de vele onverharde wegen raken die naar rotsachtige ontsluitingen leiden, van Uluru tot de Kimberley.

De droom van een fijnproever

Decennia van migratie gecombineerd met de hernieuwde opkomst van inheemse ingrediënten heeft de Australische keuken op de radar van ’s werelds beste chef-koks gebracht. Je kunt een heerlijke kangoeroe-biefstuk kopen, aangevuld met inheemse groenten, in luxe restaurants, of een bushtucker-tour buiten Alice Springs maken en uit de eerste hand leren welke lokale planten je kunt proeven. Geen reis naar Tasmanië zou compleet zijn zonder precies te plannen waar je vers geschilde oesters zult slurpen, en Zuid-Australië niet te verlaten zonder een Barossa Valley-smaaktour. En een woord voor de dapperen: darwinisten houden van hun kruiden!