Vliegtickets naar Bolivia


Overtreffend in zijn natuurlijke schoonheid, ruig, irritant, complex en enigszins zenuwslopend, Bolivia is een van de meest diverse en intrigerende landen van Zuid-Amerika.

Avontuur

Bolivia is niet voor bangeriken: rammelend over ’s werelds gevaarlijkste weg naar zwoele Yungas; ademloos zweven boven de groene valleien van La Paz in een paraglider; op een paard springen voor een avontuur in het Wilde Westen in de buurt van Tupiza; een meerval trekken die zwaarder is dan jij uit een Amazone-rivier (en misschien koken voor het avondeten!). Of je gereedschap nu stijgijzers en een ijsbijl is om de Andespieken van 19.685 ft (6000 m) te beklimmen, of een helm en bravoure om met een zweefvliegtuig in de afgrond te springen, de rotsen, rivieren en ravijnen van Bolivia zullen je uitdagen – ja, provoceren – om je eigen persoonlijke grenzen.

Cultuur

Bolivianen houden van een parade, en er gaat nauwelijks een maand voorbij zonder een processie van felgeklede feestvierders die een belangrijke historische datum of godheid eren. Je hoort ze al van een steenworp afstand voordat de fanfares en wervelende dansers naderen en je omhullen (je mag zelfs meedoen). Leer meer over de geschiedenis en cultuur van de inheemse volkeren van het land in uitstekende musea en door de voortdurende aanwezigheid van tradities en gebruiken in het dagelijks leven. Bolivia heeft het grootste percentage inheemse volkeren van Zuid-Amerika – leer ze beter kennen door deel te nemen aan gemeenschapstoerisme en lokale gidsen in te huren.

Natuur

Bolivia is zo biodivers dat er tot op de dag van vandaag unieke soorten worden ontdekt. Op hun tenen de grotten van nectarvleermuizen met buislippen in, hun tong de duisternis indringend. Betreed lichtjes het terrein van de giftige geannelleerde koraalslang, dodelijk van uiterlijk en effect. Luister naar de kakelende roep en reactie van een tiental verschillende arasoorten (onder 1000 vogelsoorten), waaronder de zeldzaamste ter wereld, de blauwbaard, die alleen hier te vinden is. Veelkleurige vlinders en motten fladderen aan je voeten in de jungle; lenige alpaca’s en vicuña’s vallen op in de grimmige altiplano. Diep in het bos leven jaguars, poema’s en beren.

Eten drinken

Ooit een lama ossenhaas gehad? Dit is je kans, misschien met een glas Tarija-wijn. Het eten van Bolivia is net zo divers als zijn volkeren en in elke stad vind je nieuwe lekkernijen om te proeven. Markten zijn een goede plek om te beginnen, hoewel de dampende potten met onbekende brouwsels je zenuwen kunnen testen. Vers gemengde vruchtensappen zullen ongetwijfeld een dagelijkse gewoonte worden, en Yungas-koffie is te vinden in een aantal nieuwe cafés die in Bolivia opduiken. La Paz, Cochabamba en Santa Cruz hebben bloeiende restaurantscènes waar u hedendaagse traditionele lokale gerechten kunt proeven.