Vliegtickets naar Cambodja


Dit charmante maar verwarrende koninkrijk heeft iets magisch dat bezoekers betoverd. Een avontuur naar Cambodja zal reizigers inspireren om na te denken over wat er gebeurt als oude en moderne werelden botsen.

Een rijk van tempels

Het hedendaagse Cambodja is de opvolger van het machtige Khmer-rijk, dat tijdens de Angkoriaanse periode een groot deel van het huidige Laos, Thailand en Vietnam regeerde. De overblijfselen van dit rijk zijn te zien in de legendarische tempels van Angkor, monumenten die ongeëvenaard zijn in schaal en grootsheid in Zuidoost-Azië. De eerste glimp van de reiziger van Angkor Wat, de ultieme uitdrukking van het Khmer-genie, is subliem en wordt geëvenaard door slechts een paar geselecteerde plekken op aarde, zoals Machu Picchu of Petra.

De stedelijke scène

Net zoals Angkor meer is dan zijn wat, zo is Cambodja meer dan zijn tempels, en de stedelijke gebieden kunnen verrassen met hun verfijning. De chaotische maar charismatische hoofdstad Phnom Penh is een gerevitaliseerde stad die lof verdient vanwege de weelderige ligging aan de rivier, de culturele renaissance en de eet- en drinkcultuur van wereldklasse. Tweede stad Siem Reap, met kosmopolitische cafés en een divers nachtleven, is net zo goed een bestemming als de nabijgelegen iconische tempels. En het opkomende Battambang, dat doet denken aan Siem Reap vóór de komst van het massatoerisme, charmeert met een bloeiende hedendaagse kunstscene.

Upcountry avonturen

Ervaar het ritme van het landelijke leven en landschappen van oogverblindende rijstvelden en wuivende suikerpalmen op het platteland van Cambodja. De zuidkust wordt omzoomd door tropische eilanden met hier en daar een vissersdorpje. Landinwaarts liggen de Cardamom Mountains, onderdeel van een uitgestrekte tropische wildernis die een thuis biedt aan ongrijpbare dieren in het wild en een toegangspoort tot opkomende ecotoerisme-avonturen. De machtige Mekong-rivier doorsnijdt het land en herbergt enkele van de laatst overgebleven zoetwaterdolfijnen in de regio. Het noordoosten is een wereld op zich, de bergachtige landschappen herbergen de hooglanden van Cambodja en een overvloed aan natuurlijke attracties en dieren in het wild.

Het Cambodjaanse volk

De Khmers zijn naar de hel en terug geweest, worstelend door jaren van bloedvergieten, armoede en politieke instabiliteit. Maar ze werken er hard aan om te zegevieren, vertrouwend op hun schijnbaar onbreekbare geest en een aanstekelijk optimisme. Geen enkele bezoeker gaat weg zonder enige bewondering en genegenheid voor de bewoners van dit raadselachtige koninkrijk.