Vliegtickets naar Chili


Chili is natuur op kolossale schaal, maar reizen hier is verrassend eenvoudig, als je het niet overhaast.

Ontmoet een land van uitersten

Chili, belachelijk dun en onredelijk lang, strekt zich uit van de buik van Zuid-Amerika tot aan de voet, van de droogste woestijn op aarde tot uitgestrekte zuidelijke gletsjervelden. Diverse landschappen ontvouwen zich over een lengte van 4300 km: uitgedroogde duinen, vruchtbare valleien, vulkanen, oeroude bossen, enorme gletsjers en fjorden. Er is verwondering in elk detail en de natuur op een symfonische schaal. Voor de reiziger is het verbijsterend om deze geweldige wildernis zo intact te vinden. De menselijke zoektocht naar ontwikkeling zou deze schatten eerder in gevaar kunnen brengen dan we denken. Maar voorlopig bewaakt Chili enkele van de meest ongerepte delen van onze planeet, en ze mogen niet worden gemist.

De goede golf

In Chili bevorderen nauwe grenzen de intimiteit in de achtertuin – het land wordt geboekt door de Andes en de Stille Oceaan en is gemiddeld slechts 175 km breed. Geen wonder dat je dezelfde gezichten begint te begroeten. Pauzeer en het begint als thuis te voelen. Je bent aan het einde van het continent geland, en een ding dat opvalt aan deze laatste grens is gastvrijheid. Stoer (good vibes) betekent een gastvrije houding aannemen. Patagoniërs delen ronde na ronde maat thee. Het ritueel van contact maken en ontspannen is zo onlosmakelijk verbonden met het lokale leven dat het nauwelijks wordt opgemerkt. Maar ze zeggen wel één ding: blijf op je hoede.

Langzaam avontuur

In Chili is avontuur wat er gebeurt op weg naar een avontuur. Fiets over het grove grind van de Carretera Austral en deel uiteindelijk een veerboot met SUV’s en ossenkarren, of neem een ​​verkeerde afslag en vind de hemel in een anonieme boomgaard. Serendipiteit neemt het over. Plannen kunnen gemaakt worden, maar probeer net zo open te staan ​​voor ervaringen. Locals haasten zich nooit, dus misschien zou jij dat ook niet moeten doen. ‘Degenen die zich haasten, verspillen hun tijd’, is het Patagonische gezegde dat goed zou dienen als een reizigersmantra.

Wijncultuur

Voordat wijn een exportartikel werd voor de luxe set, hadden nederige vaten hun plaats op elke Chileense tafel en grootouders verzorgden boomgaarden in de achtertuin. Nu is Chili een wereldwijde producent geworden die zich richt op steeds meer verfijnde smaakpapillen. Rijk rood, fris wit en bloemige rosés – er is een variëteit die past bij elke stemming en gelegenheid. Maar thuis is het anders. Chilenen omarmen het concept van de goede tafel. Dit gaat niet over fantasie. Naast een goede maaltijd is het ook geweldig gezelschap, de vrije tijd van overlappende gesprekken met ontkurken, en de blik die wordt ontmoet bij het gerinkel van twee glazen. ikGezondheid!