Vliegtickets naar Costa Rica


Jezelf centreren op een surfplank of yogamat, afdalen in met vleermuizen gevulde grotten of opstijgende mistige vulkanische toppen, wandelen, fietsen of ziplinen – je enige limiet is je terugkeerdatum.

De vredige ziel van Midden-Amerika

Als marketingexperts een ideale bestemming zouden kunnen bedenken, dan zou Costa Rica dat wel kunnen zijn. De “rijke kust” heeft zijn naam verdiend en bevindt zich op het snijvlak van zoveel trends: surfen, boerderij-tot-tafelrestaurants en duurzaam toerisme. Het ontwikkelen van infrastructuur wordt gecompenseerd door groene energie zoals wind en waterkracht. Een van ’s werelds meest biodiverse landen, met een half miljoen soorten – van insecten tot de gigantische miereneters die ze verslinden – beschermt het ook een kwart van zijn wilde landen door middel van de wet.

Buitenavonturen

Wandelingen door het regenwoud en stevige wandelpaden op grote hoogte, ruisende stroomversnellingen en warm water, surfen van wereldklasse: Costa Rica biedt een duizelingwekkende reeks buitenavonturen in elke vorm en grootte – van de gierende ruis van een tokkelbaan een zonovergoten middag aan het strand. Nationale parken laten bezoekers een glimp opvangen van het leven in zowel regenwoud als nevelwoud, sudderende vulkanen bieden buitenaardse vergezichten en betrouwbare surfvakanties zijn geschikt voor zowel beginners als experts. Kunt u niet beslissen? Maak je geen zorgen: gezien de omvang van het land kun je een relatief korte reis plannen die alles omvat.

Het wildeleven

Er zijn zoveel dieren in Costa Rica dat het bijna cartoonachtig lijkt: kielsnaveltoekans lonken naar je vanuit boomtoppen en scharlaken ara’s kondigen brutaal hun vluchtplannen aan. Een scherp oog zal een luiaard op een tak zien of de ogen van een kaaiman die het oppervlak van een mangrovemoeras doorbreekt, terwijl alerte oren ritselende bladeren zullen vangen die een troep witkopkapucijnen of de angstaanjagende roep van een brulaap signaleren. Blauwe morpho-vlinders fladderen tussen met orchideeën versierde bomen, terwijl kleurrijke tropische vissen, haaien, roggen, dolfijnen en walvissen offshore gedijen – allemaal als in de droom van een natuurbeschermer.

Het pure leven

Een recente studie heeft aangetoond dat veel Costa Ricanen langer en gezonder leven dan mensen op de rest van de planeet, en het komt allemaal neer op puur leven (puur leven), een term die je overal hoort. Voordat je het afdoet als marketinggeklets (en het is is een grote marketinguitdrukking), luister naar hoe het wordt gebruikt. Het betekent hallo, tot ziens, alles is cool, hetzelfde voor jou. Het heeft nooit een negatieve connotatie. Je mag het land binnenkomen zonder het te geloven, maar na een week zul je het ook onbewust zeggen: puur leven kerel. Ontspan en geniet van de rit.