Vliegtickets naar Duitsland


Bereid je voor op een achtbaanrit van feesten, lekkernijen en verleidingen en ervaar het ontroerende landschap van Duitsland, de geestverheffende cultuur, de schoonheden van de grote steden, romantische paleizen en vakwerksteden.

Betoverend landschap

Er is iets onmiskenbaar artistieks in de manier waarop het landschap van Duitsland zich ontvouwt; de gegolfde, met duinen omzoomde kusten van het noorden; de stemmige bossen, romantische rivierdalen en uitgestrekte wijngaarden van het centrum; en de ongewone pracht van de Alpen, uitgehouwen in ruige glorie door gletsjers en de elementen. Dit zijn allemaal integrale onderdelen van een magische natuurlijke matrix die je camerabatterijen ongetwijfeld een goede training zal geven. Ga van de snelweg af en ga de natuur in om te genieten van de epische landschappen die elke heerlijke, langzame, bochtige mijl zo kostbaar maken.

Genoegens van de beschaving

Je zult geschiedenis tegenkomen in steden waar straten werden aangelegd lang voordat Columbus vertrok, en in kastelen die opdoemen boven de primitieve, vakwerkdorpen waar bloembakken wemelen van karmozijnrode geraniums. De grote steden – waaronder Berlijn, München en Hamburg – zijn er in meer smaken dan een pot jelly beans, maar ze zullen je allemaal versteld doen staan ​​met een culturele caleidoscoop die de boog overspant van kunstmusea en spraakmakende opera tot ondeugende cabaret- en undergroundclubs. En waar je ook gaat, romaanse, gotische en barokke klassiekers vermengen zich met architectonische creaties van moderne meesters als Daniel Libeskind, David Chipperfield en Frank Gehry.

Gastro lekkernijen

Het ervaren van Duitsland door zijn eten en drinken zal een rijke laag toevoegen aan je herinneringen (en mogelijk ook aan je buik!). Je zult snel ontdekken dat het lokale eten zoveel meer is dan worstjes en pretzels, schnitzel en geroosterd varkensvlees vergezeld van grote mokken schuimend bier. Voorbij de clichés wacht een overvloed aan regionale en seizoensgebonden smaakpapillen. Deel de obsessie van het Duitse volk met witte asperges in de lente, cantharellen in de zomer en wild in de herfst. Proef niet alleen het beroemde bier, maar ook wijnen van wereldklasse, met name de nobele Riesling.

Hoog op geschiedenis

Weinig landen hebben zoveel invloed op de wereld gehad als Duitsland, dat ons de Hanze, de Reformatie en, ja, Hitler en de Holocaust heeft gegeven, maar ook de drukpers, de auto, aspirine en mp3-technologie. Het is de geboorteplaats van Maarten Luther, Albert Einstein en Karl Marx, van Goethe, Beethoven, de gebroeders Grimm en andere zwaargewichten die hun stempel hebben gedrukt op de menselijke geschiedenis. Je kunt in een Romeins amfitheater staan, slapen in een middeleeuws kasteel en wandelen langs de overblijfselen van de Berlijnse muur – in Duitsland is het verleden overal aanwezig.