Vliegtickets naar Egypte


De machtige Nijl en prachtige monumenten lokken velen naar Egypte, terwijl de betoverende woestijn en weelderige delta bezoekers verbazen. Voeg daar het lange en aanhoudende verleden van het land en de cultuur vol verhalen aan toe, het is een droom voor reizigers.

Piramides en meer

Met met zand bedekte graven, sobere piramides en torenhoge faraonische tempels, haalt Egypte de student in ons allemaal naar boven. Bezoek de Vallei der Koningen in Luxor, waar het graf van Toetanchamon werd opgegraven, en bekijk de glinsterende vondsten in het Egyptisch Museum in Caïro. Stap van een Nijlboot om Dendara, Edfu of een van de andere tempels aan het water te bezoeken, steek het Nassermeer over om het meesterwerk van Ramses II in Abu Simbel te zien, of trek de woestijn in om de sporen van Romeinse handelsposten te vinden. Je weet maar nooit – je ezel kan nog een andere vondst tegenkomen, want dat is de manier waarop veel eerdere ontdekkingen werden gedaan.

Twee religies

Egypte regeerde ooit een rijk vanuit Al Qahira – Caïro, de zegevierende stad. De metropool staat vol met torenhoge minaretten en middeleeuwse scholen en moskeeën, enkele van de grootste architectuur van de middeleeuwse islam. Tegelijkertijd hebben de inheemse christenen van Egypte, de Kopten, hun tradities voortgezet die in veel opzichten – zoals de liturgische taal van de kerk en de traditionele kalender – teruggaan naar de tijd van de farao’s. Duik in de geschiedenis in de vroege kerken van Caïro en in afgelegen woestijnkloosters.

Stranden en verder

Dat lege strand met niets anders dan een kaarsverlichte hut en een wemelend koraalrif voor de kust: ze wachten op je in Egypte. De kust langs de Rode Zee heeft een ruige woestijnschoonheid boven de waterlijn en een psychedelische levendigheid beneden – de moeite waard om te verkennen tijdens een meerdaags uitje naar een van ’s werelds geweldige duiken of tijdens een middagje snorkelen langs een koraalmuur. Er is nog meer ruimte en net zoveel schoonheid in de uitgestrekte woestijnen van Egypte. Of je nu de zon ziet opkomen tussen de prachtige vormen van de Witte Woestijn of de glinsterende horizon vanuit het comfort van een warmwaterbron in Siwa Oasis, de landschappen van Egypte zijn eindeloos fascinerend.

Met de stroom meegaan

Het oude gezegde dat Egypte het geschenk van de Nijl is, gaat nog steeds op: zonder de rivier zou er geen vruchtbaar land zijn, geen voedsel en veel minder elektriciteit. Hoewel het leven van mensen steeds meer fysiek los staat van het water, speelt de Nijl nog steeds een unieke krachtige rol. Gelukkig voor bezoekers is de rivier ook de perfecte plek om veel van de meest spectaculaire oude monumenten te zien, wat een reden is waarom een ​​Nijlcruise zo’n populaire manier van reizen blijft.