Vliegtickets naar Engeland


Dit groene en aangename land, dit gescepteerde eiland, deze smeltkroes van het rijk en pionier van de parlementaire democratie: Engeland is excentriek, opwindend en eindeloos intrigerend.

Lyrische landschappen

Het is misschien klein, maar Engeland heeft veel landschappen in zijn kleine kusten: groene velden en verkreukelde heuvels, krijtrotsen en winderige vlaktes, oude bossen en humeurige heidevelden. Er zijn 10 nationale parken, 34 Areas of Outstanding National Beauty (AONB) en kilometerslange, steile, met strand omzoomde kustlijn – 2795 mijl, in feite, waardoor de kust van Engeland een van de langste van Europa is, en de enige met een openbaar kustpad de hele omweg. Of je nu over de South Downs wandelt, de heuvels van het Lake District beklimt of boven Dover’s legendarische White Cliffs dwaalt, Engeland is een oneindig lust voor het oog.

Levende geschiedenis

Met een verhaal dat meer dan 5000 jaar teruggaat (en waarschijnlijk lang daarvoor), is Engeland een plek waar het verleden constant aanwezig is. Verwoeste kastelen strijken neer op eenzame heuveltoppen. Mysterieuze menhirs (prehistorische staande stenen), graftombes en steencirkels staan ​​in de hoek van vergeten velden. Middeleeuwse kathedralen, koninklijke paleizen en onwaarschijnlijk opzichtige statige huizen duiken met verbijsterende regelmaat op. En elke Engelse stad, stad en dorp heeft zijn eigen individuele verhaal: een uitgestrekt historisch epos over koningen en gewone mensen, industriëlen en uitvinders, excentriekelingen, dromers en rebellen dat net zo fascinerend – en verrassend – is als alles wat Shakespeare, Dickens of JK Rowling is. kon dromen.

Stedelijke ervaringen

Van de geplaveide straten van York tot de dromerige torenspitsen van Oxford, van de drijvende haven van Bristol tot de Liverpool Docks, de steden van Engeland zijn de belangrijkste attracties. Londen is natuurlijk de troefkaart: een trendsetter, geschiedenismaker en game changer voor meer dan duizend jaar, met alles van koninklijke residenties tot musea van wereldklasse, historische theaters en uitgestrekte stadsparken. Maar er is ook een gevarieerd stedelijk landschap om buiten Londen te verkennen: duik in de bruisende muziekscene van Manchester, bezoek de innovatieve kunstgalerijen van Newcastle, bewonder de glinsterende Georgische architectuur van Bath of snuffel rond in de eigenzinnige winkelstraten van Brighton. Wat je ook kiest, je kunt volop stedelijke avonturen verwachten.