Vliegtickets naar Ethiopië


Ethiopië is als nergens anders op de planeet, een prachtig land gezegend met een ongeëvenaarde geschiedenis, fantastische dieren in het wild en enkele van Afrika’s meest soulvolle volkeren.

De premie van de natuur

Ethiopië is een van Afrika’s mooiste landen en de landschappen zijn episch in zowel schaal als schoonheid. Hier is een plek waar je meer dan 9800 voet boven de zeespiegel kunt trekken (de Simien- en Bale-bergen) of de laagste plek op het Afrikaanse continent, de Danakil-depressie, kunt bezoeken. Daartussen liggen weelderige hooglanden en woeste woestijnen, duizelingwekkende canyons en uitgestrekte savanne, uitgestrekte meren en hoge plateaus. Als je goed genoeg kijkt, zul je ook monumenten van grote betekenis vinden, van de bron van de Blauwe Nijl tot, nogmaals, de betoverend verlaten Danakil-depressie, bezaaid met een verbazingwekkende 25% van Afrika’s actieve vulkanen.

Historische wonderen

Ethiopië, een van de oudste landen ter wereld, heeft door de eeuwen heen met succes weerstand geboden aan het Europese kolonialisme – het heeft veel van zijn culturele identiteit behouden en zijn verhaal is een van Afrika’s meest fascinerende. Het begint allemaal met Lucy, een van onze meest gevierde voorouders uit de oudheid, beweegt zich moeiteloos naar het rijk van het oude Aksum met zijn oblelisken en echo’s van de koningin van Sheba, en krijgt dan macht en passie als christendom, met mysterieuze echo’s van het oude Israël, staat centraal. De Ouden hebben hier enkele buitengewone monumenten van geloof en macht achtergelaten die als brandpunten dienen voor zoveel prachtige reizen.

Buitenavonturen

Ethiopië is een van Afrika’s mooiste landen en de landschappen zijn episch in zowel schaal als schoonheid. Hier is een plek waar je meer dan 3000 meter boven zeeniveau kunt trekken (de Simien- en Bale-bergen) of de laagste plek op het Afrikaanse continent kunt bezoeken, de Danakil-depressie. Daartussen liggen weelderige hooglanden en woeste woestijnen, duizelingwekkende canyons en uitgestrekte savanne, uitgestrekte meren en hoge plateaus. Als je goed genoeg zoekt, zul je ook monumenten van grote betekenis vinden, van de bron van de Blauwe Nijl tot, nogmaals, de betoverend verlaten Danakil-depressie, bezaaid met een verbazingwekkende 25% van Afrika’s actieve vulkanen.

Volkeren met trotse tradities

Als het op cultuur aankomt, heeft Ethiopië een schaamte voor rijkdom. Er zijn de Surmi, Afar, Mursi, Karo, Hamer, Nuer en Anuak, waarvan de oude gebruiken en tradities bijna volledig intact zijn gebleven. Een hoogtepunt van elke reis hier is het bijwonen van een van de vele festivals die een integraal onderdeel zijn van de traditionele cultuur, van eeuwenoude ceremonies die overgangsrituelen markeren tot christelijke vieringen van bijzondere passie, de impact op degenen die getuige zijn van dergelijke gebeurtenissen kan reizen herinneringen die een leven lang meegaan.