Vliegtickets naar Filippijnen


De Filippijnen worden gekenmerkt door zijn smaragdgroene rijstvelden, krioelende megasteden, met graffiti bespatte jeepneys, smeulende vulkanen, spookachtige spookdiertjes, pluizige waterbuffels en lachende, blije mensen.

Eilandhoppend paradijs

Met meer dan 7000 tropische eilanden om uit te kiezen, is de Filippijnen een genot voor strandliefhebbers. Er is een eiland voor elke smaak, van gestrande slicks van zand in het midden van de oceaan, tot vulkanische fantasielandschappen die verborgen lagunes verbergen, tot uitgestrekte mega-eilanden zoals Luzon en Mindanao. Zonaanbidders en duikers moeten rechtstreeks naar de Visayas gaan, waar de mogelijkheden om te eilandhoppen in overvloed zijn en het perfecte strand vele vormen aanneemt. Meer avontuurlijke reizigers kunnen een tent opzetten op een verlaten stuk kust in Palawan en solo spelen Overlevende voor een paar dagen.

De wijde natuur

De Filipijnen staan ​​terecht bekend om zijn stranden, maar sportievelingen hoeven zich niet buitengesloten te voelen. Terwijl surfers net de smakelijke (zij het wispelturige) golven die zich aan beide kusten vormen aan het vangen zijn, zijn duikers al lang gecharmeerd van de onderwatercharmes van het land. Het noorden van Palawan is perfect voor zeekajakkers, en Boracay en Pagudpud (Noord-Luzon) zijn kitesurfbestemmingen van wereldklasse. Terug op vaste grond kan trekking bijna overal worden gedaan, terwijl mountainbike- en canyoneeringtochten steeds populairder worden. En de Filippijnen zijn ook, onofficieel, de zipline-hoofdstad van de wereld.

een land apart

De Filippijnen is een land apart van het vasteland van Zuidoost-Azië – niet alleen geografisch maar ook spiritueel en cultureel. Het overweldigende katholicisme van het land, het resultaat van 350 jaar Spaanse heerschappij, is het meest voor de hand liggende raadsel. Overblijfselen van het Spaanse tijdperk zijn onder meer uitbundige stadsfeesten (festivals) en eeuwenoude stenen kerken. Winkelcentra, fastfoodketens en wijdverbreid gesproken Engels verraden de invloed van de koloniale opvolger van Spanje, de Amerikanen. Maar ondanks deze invloeden van buitenaf blijft het land zijn eigen unieke entiteit. De mensen zijn gewoon Filippino’s – en daar zijn ze trots op. Gastvrij, warm en meedogenloos vrolijk, zij zijn het die bezoekers boeien en uiteindelijk verstrikken.

Leven in de tropen

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je reis naar het paradijs wordt verpest door hevige moessonregens. In plaats van zich door het weer te laten verslaan, kunnen reizigers op de Filippijnen meteorologische onzekerheid omarmen en het gebruiken als een excuus om met de stroom mee te gaan. Dit is een plek waar je afziet van vooraf reserveren en, als het moeilijk (of nat) wordt, migreer naar eerlijkere klimaten. Binnenlandse reizen zijn goedkoop en leuk, en kunnen het beste spontaan worden gedaan. Doe ook je huiswerk – Palawan en de westkust zijn van juli tot september behoorlijk nat, dus ga gedurende deze tijd naar het oosten (tenzij er een tyfoon op komst is).