Vliegtickets naar Frankrijk


Frankrijk verleidt reizigers met zijn onwankelbare vertrouwde cultuur, verweven rond caféterrassen, marktjes op dorpspleinen en bistro’s met kantgordijnen met hun vandaag is speciaal (schotel van de dag) op het bord gekalkt.

Culturele knowhow

Frankrijk gaat over kunst en architectuur van wereldklasse. Het verleidt met iconische monumenten die over de hele wereld bekend zijn en rijzende sterren die nog ontdekt moeten worden. Het culturele repertoire van dit land is duizelingwekkend – in volume en diversiteit. En dit is waar de schoonheid van het mooie Frankrijk leugens: als supersterren als Mademoiselle Eiffel, koninklijk Versailles en de door beroemdheden geteisterde Franse Rivièra zijn afgevinkt, is er nog veel meer te beleven. Frankrijk is tenslotte ’s werelds belangrijkste toeristische bestemming met zo’n 89 miljoen bezoekers per jaar die massaal naar het land van de Galliërs trekken om te smullen van de buitengewone rijkdom aan musea, galerijen, workshops (workshops voor kunstenaars) en praktische culturele ervaringen.

Gastronomie

Eten is van enorm belang voor de Fransen en de dagelijkse culinaire agenda neemt geen gevangenen: ontbijten op warme croissants van de bakkerij (bakkerij), stoppen bij Parijse bistro’s en winkelen op de markt zijn de tweede natuur van de Fransen – en het zou onbeleefd zijn om te weigeren. Maar de Franse gastronomie gaat veel dieper dan alleen maar buitengewoon goed eten. Door het ervaringsgerichte karakter is er altijd iets lekkers om te observeren, te leren en te proberen. Of het nu gaat om het omdraaien van crêpes in Bretagne of het rammelen van champagnefluiten in de oude kelders van Reims, de culinaire mogelijkheden zijn eindeloos.

De kunst van Leven

Het ritme van het dagelijks leven – gedicteerd door de seizoenen in de diepten van Diep Frankrijk (landelijk Frankrijk) – straalt een intimiteit uit die onder je huid kruipt. Verzet je niet. Leef liever de Franse levensstijl. Omarm de luxe van eenvoudige, alledaagse rituelen die worden omgezet in onvergetelijke momenten, of het nu gaat om een ​​kopje koffie met een croissant in het Parijse café waar Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir elkaar ontmoetten om te filosoferen, een wandeling door de met lelies begroeide tuinen die Monet schilderde, of een wandel over een strand in Bretagne, geparfumeerd met de subtiele infusie van taal, muziek en mythologie, gebracht door 5e-eeuwse Keltische indringers.

Buiten actie

De terroir (land) van Frankrijk weeft een gevarieerde reis van de kliffen en zandduinen van Noord-Frankrijk naar de doordringende blauwe zee van de Franse Rivièra en de groene eikenbossen van Corsica. Actie in de buitenlucht is wat het lyrische landschap van Frankrijk vereist – en er is voor elk wat wils. Of je nu op blote voeten over het golvende zand naar Mont St-Michel loopt, met een kabelbaan naar de gletsjerpanorama’s boven Chamonix rijdt of door de hoogste zandduin van Europa rijdt, Frankrijk stelt niet teleur. Het buitenleven is opwindend, met eindeloze mogelijkheden en het volgende avontuur dat erom smeekt. Ga verder!