Vliegtickets naar Griekenland


Hedonisten verheugen zich! Griekenland bestaat uit oude, door de zon gebleekte ruïnes die de blauwe lucht doorboren, de zwoele Egeïsche Zee die langs een eindeloze kustlijn kabbelt en een cultuur die leeft met gepassioneerde muziek, heerlijke gerechten en spannende activiteiten.

Culturele schatkist

De wortels van de westerse cultuur liggen in Griekenland. Stap in de ring waar Olympiërs voor het eerst streden. Beklim trappen die in steen zijn uitgehouwen naar de kloosters van Meteora, die bovenop torenhoge rotsen liggen. Overweeg de inzichten van het orakel vanuit de grootsheid van Delphi, geniet van een door sterren verlicht drama in een oud openluchttheater en sta versteld van massieve marmeren sculpturen die uit de Egeïsche Zee zijn opgevist. Maar dan kom je gedurfde moderne kunst tegen, het melancholische gebonk van… rembetika (bluesnummers) en ambachtslieden die nieuw werk creëren op basis van traditionele technieken. Griekenland heeft eindeloze culturele activiteiten en een kalender vol festivals, vakanties en tentoonstellingen.

Wild natuurlijk

Of je nu een serieuze adrenalinejunkie bent of een toegewijde strandzwerver, Griekenland levert. Dagen smelten van de ene naar de andere onder wijd open luchten en een zee bezaaid met eilanden omzoomd met de witte zandstranden, dennenbomen schaduwstranden van uw dromen. Dwaal over geplaveide Byzantijnse voetpaden, beklim vulkanen, kijk uit voor dolfijnen en zeeschildpadden en fiets door weelderige bossen. Dwaal door olijfgaarden, idyllische dorpjes en versteende bossen. Sensatiezoekers zullen kitesurf-, wrakduik- en rotsklimlocaties van wereldklasse ontdekken met duizelingwekkende uitzichten. Of spring gewoon op een boot en vaar naar het glinsterende blauw daarachter.

Lokale smaken

De basisingrediënten van de Griekse keuken zijn vaak te vinden in de tuin van de chef. Feta en olijfolie zijn universeel in het hele land, maar unieke regionale producten en kookstijlen maken reizen hier een culinair avontuur. Proef kruiden en berggroenten waar je nog nooit van hebt gehoord, mosselen gestoomd in ouzo, brood gebakken met olijven en vis rechtstreeks uit de zee. Smaak-test afbrokkelende feta, honingzoete zachte kazen en scherpe, harde rondjes. Vind Italiaanse invloeden in risotto’s en pasta’s en Turkse kruiden verweven in delicate snoepjes. Een renaissance van traditioneel koken zorgt ervoor dat chef-koks aloude recepten naar nieuwe gastronomische hoogten tillen.

Sociaal geëngageerd

Socialiseren is meer dan een tijdverdrijf in Griekenland – het is een manier van leven. Cafés stromen over van roddelende jongeren of oudere bewoners in verhitte discussies. Restaurants zijn gevuld met lange tafels voor grote bijeenkomsten en vrienden kuieren arm in arm door de straat. Vierkanten zijn het brandpunt, waar het leven zich collectief ontvouwt. Dompel jezelf onder, of het nu gaat om een ​​kopje koffie, een shot ouzo, een refrein op de bouzouki of een lokaal feest. Grieken zijn gepassioneerd en leven met volle teugen, zelfs in de moeilijkste tijden. Het resultaat is een land dat schijnbaar vol uitdagingen zit, maar vol mensen die van het leven houden.