Vliegtickets naar Guatemala


Het meest diverse land van Midden-Amerika fascineert reizigers met zijn buitengewone landschappen en een beschaving die eeuwen teruggaat.

Land van de Maya’s

De duizelingwekkende piramides van Tikal zijn de bekendste toeristische trekpleister van Guatemala. En wat is er niet leuk aan dit machtige monument van de grootste beschaving van Midden-Amerika? De Maya-dorpen in de hooglanden, waar de lokale bevolking nog traditionele kleding draagt, zijn de meest zichtbare indicatoren van deze eeuwenoude cultuur. Maar kijk goed als je een archeologische vindplaats bezoekt en je ziet altaren met moderne offers aan oude geesten.

Koloniale invloeden

De Spanjaarden lieten veel voetafdrukken achter van hun kolonisatie van Guatemala, met als meest zichtbare de architectuur. De meest bekende zijn verspreid over Antigua, de oude hoofdstad, met zijn nette pleinen en afbrokkelende ruïnes. Van de grandioze koffieboomgebouwen van Quetzaltenango, tot de statige kathedraal van Guatemala-Stad, tot de kerken en gemeentelijke gebouwen die zich rond centrale pleinen in zelfs de kleinste steden clusteren, Guatemala draagt ​​de sporen van zijn Europese bezetting in levendige baksteen en tegels.

Natuurlijke hoogtepunten

Met amper 2% van zijn landmassa verstedelijkt, is het niet verwonderlijk dat Guatemala een prachtig natuurlijk landschap biedt. Nationale parken zijn schaars, maar indrukwekkend, vooral in de regio Petén, en de weelderige canyons van de Río Dulce zorgen voor een onvergetelijke boottocht. De natuurlijke schoonheid van het door vulkanen omringde Lago de Atitlán fascineert reizigers al eeuwenlang, en je kunt hoog in de Cuchumatanes-bergen komen of ondergronds in de met grotten doorzeefde Verapaces. Het zwemgat dat duizend ansichtkaarten heeft gelanceerd, Semuc Champey, moet je zien om het te geloven, en je kunt je tenen onderdompelen in zowel de Stille Oceaan als de Caribische Zee.

Het avontuur wacht

Actieve zielen hebben de neiging om hun agenda erg vol te vinden als ze eenmaal in Guatemala zijn. Verbluffende wandelroutes door de oerwouden en vulkanen, wildwaterraften van wereldklasse, kilometerslange grotten om te verkennen, en wat lijkt op een zipline die tussen elke twee bomen in het land is gespannen, is nog maar het begin. Vind je het leuk om dingen een tandje bij te zetten? Wat dacht je van paragliden rond het hooggelegen Lago de Atitlán? Of duiken op dezelfde plek? Misschien heb je zelfs geluk met een goede deining aan de surfvriendelijke Pacifische kust. Of je kunt gewoon een hangmat zoeken en rustig je opties overwegen. Jouw beslissing.