Vliegtickets naar Ierland


Een klein eiland met een onvergetelijke indruk, de adembenemende landschappen van Ierland en de vriendelijke, gastvrije mensen laten bezoekers gevloerd achter, maar zijn op zoek naar meer.

Ierland van de ansichtkaart

Alles wat je hebt gehoord is waar: Ierland is een knaller. De lokale bevolking heeft weinig aansporing nodig om hun land uit te roepen tot het mooiste land ter wereld, en kan hun claim met vele voorbeelden staven. Iedereen zal ruzie maken over de must-sees, maar je kunt niet fout gaan als je de broeierige eenzaamheid van Connemara, de dramatische wildheid van Donegal, de majestueuze bergen van Mourne, het wereldberoemde landschap van de graafschappen Kerry en Cork, en de gevierde Causeway Coast in Noord-Ierland op je lijstje om te bezoeken.

Loop zacht…

Geschiedenis is overal, van de adembenemende monumenten van het prehistorische Ierland in Brú na Bóinne, Slea Head in Kerry en Carrowmore in Sligo, tot de fabelachtige ruïnes van het rijke kloosterverleden van Ierland in Glendalough, Clonmacnoise en Cashel. Meer recente geschiedenis is zichtbaar in de Titanic Experience in Cobh en de onheilspellende Kilmainham Gaol in Dublin. En er is een geschiedenis die zo jong is dat ze nog steeds als het heden wordt beschouwd, en die je het best kunt ervaren tijdens een rondrit met een zwarte taxi door West-Belfast of een onderzoek van Derry’s kleurrijke politieke muurschilderingen.

Een culturele bron

Het is bijna banaal geworden om te verklaren dat Ierland een cultureel overschot heeft. De belangrijkste sterke punten zijn literatuur en muziek, waar Ierland lang boven zijn gewicht heeft gestoten, maar het is ook goed vertegenwoordigd op de meeste andere gebieden. Waar je ook gaat, je zult een overvloed aan culturele expressie ontdekken. Je kunt een toneelstuk van een literaire grootheid in Dublin bijwonen, je een weg banen door een traditionele-muzieksessie in een pub in het westen van Ierland, of je EDM laten spelen in een club in Belfast. De Ierse zomer wordt overspoeld met festivals die alles vieren, van bloeiende bloemen tot hoogstaande literatuur.

Graag gedaan

In het vliegtuig en tijdens je reizen hoor je misschien zeggen: Graag gedaan (taw fall-cha row-at) – je bent van harte welkom. Of, nog bekender, welkom (kade meela fall-cha) – honderdduizend verwelkomingen. Ierse vriendelijkheid is een simplificatie van een karakter dat oneindig complex is, maar de Ieren zijn niettemin oprecht warm en gastvrij, en er zijn weinig leukere manieren om meer begrip te krijgen van de eilandbewoners dan een praatje met een lokale bevolking.