Vliegtickets naar India


Met zijn weelderige mix van tradities, spirituele overtuigingen, festivals, architectuur en landschappen, zullen je herinneringen aan India helder oplaaien lang nadat je de kusten hebt verlaten.

Het buitenleven van India

De landschappen van India zijn net zo fantastisch gevarieerd als de culturele tradities. Van de besneeuwde toppen van de Himalaya tot de zonovergoten stranden van het tropische zuiden, het land heeft een overvloed aan buitenattracties. Je kunt grote junglekatten speuren op schilderachtige natuursafari’s, peddelen in het glinsterende water van kustretraites, bloedstollende trektochten maken hoog in de bergen of gewoon de dennengeur inademen tijdens meditatieve boswandelingen. Tussen al deze natuurlijke schatten bevindt zich een schat aan architecturale juweeltjes, van serene tempels die oprijzen uit de pannenkoekenvlaktes tot afbrokkelende forten die uitkijken over dalende ravijnen.

Zo heerlijk

De Indiase keuken is een heerlijke smorgasbord van regionaal verschillende recepten, elk met hun eigen traditionele bereidingstechnieken en presentatiestijlen – van de concurrerende smaken van meesterlijk gemarineerd vlees en thalis (bordmaaltijden) tot de eenvoudige pracht van vegetarische curries en diepzeelekkernijen. Kruiden vormen de kern van de Indiase keuken, met het geknetter van komijnzaad in hete olie een bekend geluid in de meeste keukens. Het land staat ook bekend om zijn verleidelijke aanbod aan straatvoedsel, met verkopers die alles verkopen, van pittige samosa’s en kebab tot verkoeling kulfi (ijs) en lassi (yoghurtdrank).

Verwacht Onverwacht

Een ‘go-with-the-flow’-houding helpt je bij het navigeren door de oneindige wendingen en onverwachte wendingen die je gegarandeerd tegenkomt in India. Met zijn vermogen om tegelijkertijd te inspireren, te irriteren, op te winden en te verwarren, kan het een uitdaging zijn voor bezoekers die voor het eerst komen: ondanks de wonderen van India kan de bureaucratie frustrerend zijn, kan de verplettering van de mensheid de eenvoudigste taak veranderen in een zinderend epos, en de armoede is confronterend. Zelfs ervaren reizigers merken op een gegeven moment dat hun zenuwen gerafeld raken. Maar hou ervan of verafschuw het – en de meeste reizigers schuiven tussen de twee – India’s onvoorspelbaarheid omarmen is zijn ziel omarmen.

Zielverwarmend

Spiritualiteit is de alomtegenwoordige draad in India’s rijk gevarieerde wandtapijt, dat zich uitstrekt van de besneeuwde bergen van het hoge noorden tot de tropische kusten van het diepe zuiden. Het hindoeïsme en de islam hebben de meeste aanhangers, terwijl het sikhisme, het boeddhisme, het jaïnisme, het christendom en het zoroastrisme ook veel worden beoefend. De reeks heilige plaatsen en rituelen getuigen van de lange en kleurrijke religieuze geschiedenis van het land. En dan zijn er nog de festivals! India heeft een overvloed aan devotionele vieringen – van formidabele stadsparades die gunstige religieuze evenementen aankondigen, tot eenvoudige dorpsoogstbeurzen die eer bewijzen aan een plaatselijk aanbeden godheid.