Vliegtickets naar Indonesië


Dit betoverende land met meer dan 17.000 eilanden biedt een enorme diversiteit aan avonturen om uit te kiezen. Het is moeilijk om Indonesië te verslaan vanwege het enorme aanbod aan ervaringen.

Rijke diversiteit

’s Werelds vierde meest bevolkte land is als 100 landen versmolten tot één: een caleidoscoop van een natie die zich 5000 km lang langs de evenaar uitstrekt. Indonesië is een land van zoveel culturen, volkeren, dieren, gebruiken, planten, bezienswaardigheden, kunst en voedsel dat het homogenisering trotseert.

De mensen zijn net zo radicaal verschillend van elkaar als de verscheidenheid aan landschappen die je zult zien. In de loop van de tijd zijn diepe en rijke culturen geëvolueerd, van de spirituele Balinezen tot het animistische geloofssysteem van het Asmat-volk van Papua.

Stranden en vulkanen

Als u zich door Indonesië waagt, ziet u een prachtig dramatisch landschap dat zo divers is als waar ook ter wereld. Sulawesi’s woeste kustlijn met meerdere ledematen omvat witte zandstranden en duikplekken, terwijl Sumatra wordt gevormd door een legioen van bijna 100 vulkanen die de verte in marcheren, waarvan er verschillende op elk moment kunnen uitbarsten.

De stranden van Bali zijn legendarisch, maar je hoeft niet ver te reizen om nog mooiere en minder toeristische stukken zand in Nusa Tenggara te vinden. De Banda-eilanden in Maluku, Derawan in Kalimantan en Pulau Weh bij Sumatra bieden ook allemaal prachtige stranden.

Geweldig spektakel

Dramatische bezienswaardigheden zijn de norm. Daar is het sublieme: een orang-oetan die in een boom zit te luieren. De kunstzinnige: een Balinese danseres die precieze bewegingen uitvoert waardoor een robot lomp lijkt. Het idyllische: een verlaten stuk verblindend wit zand op Sumbawa. Het verbazingwekkende: drukte in een blits winkelcentrum in Jakarta. Het intrigerende: verhalen over de verwrongen geschiedenis van de prachtige Banda-eilanden. Het bloedstollende: de onheilspellende dreiging van een Komodovaraan. Het heerlijke: een restaurant in Zuid-Bali. Het plechtige: de serene pracht van de Borobudur.

Groot avontuur

Dit bedwelmende land biedt enkele van de laatste grote avonturen op aarde. Zittend in de open deur van een trein die over Java raast, uitkijkend op een lege zee terwijl je op een schip naar de Kei-eilanden zit, aan de achterkant van een scooter op Flores hangen, de hoek om van een oud dorp op West-Timor of gewoon wandelen door de weelderige wildernis.

Het mooie van avontuur in Indonesië is dat het gebeurt wanneer je het het minst verwacht. Een orang-oetan die door de bomen slingert? Surfvakanties op afgelegen eilanden? Ja en ja.