Vliegtickets naar Japan


Japan is echt tijdloos, een plek waar oude tradities worden versmolten met het moderne leven alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Traditionele cultuur

Op het eerste gezicht lijkt Japan buitengewoon modern, maar rondreizen biedt talloze mogelijkheden om contact te maken met de traditionele cultuur van het land. Overnacht in een ryokan (traditionele Japanse herberg), slaap op futons en tatami-matten, en slenter door versleten houten gangen naar het badhuis (of ga een stap verder en slaap in een oude boerderij). Mediteer met monniken of leer hoe je bitter kunt kloppen matcha (groene thee in poedervorm) tot schuim. Van de pracht van een Kyoto-geishadans tot de extra schoonheid van een Zen-rotstuin, Japan heeft de kracht om zelfs de meest afgematte reiziger te boeien.

Voedsel

Waar je ook bent in Japan, het lijkt erop dat je nooit ver verwijderd bent van een geweldige maaltijd. Restaurants zijn vaak gespecialiseerd in slechts één gerecht – misschien hebben ze generaties lang het geperfectioneerd – en besteden veel aandacht aan elke fase, van het inkopen van de meest verse, lokale ingrediënten tot het aantrekkelijk samenstellen van het gerecht. En zoals je snel zult ontdekken, kent de Japanse keuken grote regionale variaties. De hartige hotpots van de bergen zijn bijvoorbeeld dramatisch anders dan de delicate sushi waar de kust bekend om staat. Het is ook intens seizoensgebonden, wat betekent dat je het in een andere tijd van het jaar kunt bezoeken en totaal nieuwe smaken kunt ervaren.

Buitenshuis

Japan is een lange en slanke, zeer vulkanische archipel. Het is meer dan tweederde van de bergen, met bij elke bocht borrelende warmwaterbronnen. In de warmere maanden kunt u uitstekend wandelen, door cederbossen en velden met wilde bloemen, naar hoge toppen en oude heiligdommen (de laatste gesticht door rondtrekkende asceten). In de winter is dit alles bedekt met sneeuw en is het skiën van wereldklasse. (En als je wandelen of skiën nog nooit hebt gecombineerd met baden in onsen, weet je niet wat je hebt gemist.) Ondertussen zijn er in de zuidelijke regionen tropische stranden om te zonnen, snorkelen en duiken.

gemak van reizen

Japan is ongelooflijk gemakkelijk te verkennen: je kunt een hele reis maken met niets anders dan het onberispelijke, efficiënte openbaar vervoer. De shinkansen (bullet train) netwerk loopt nu helemaal van de zuidpunt van Kyūshū (het meest zuidelijke van de belangrijkste eilanden van Japan) tot Hokkaidō (de meest noordelijke), en redelijk geprijsde treinpassen maken het betaalbaar. Grote steden hebben metronetwerken die in het Engels zijn aangegeven en tegenwoordig zien en horen we overal meer Engels. Maar als je op zoek bent naar buiten de gebaande paden en buiten je comfortzone treden, kun je die ervaring ook opdoen.