Vliegtickets naar Maleisië


Dynamische steden, fantastisch eten, prachtige stranden, idyllische eilanden en nationale parken met regenwouden vol wilde dieren – dit alles is te vinden in Maleisië.

Culturele diversiteit

De pakkende toeristische slogan ‘Malaysia, Truly Asia’ blijft waar, want dit land is echt een kruispunt voor zoveel Aziatische culturen. Maleisische moslims, religieus diverse Chinezen en hindoeïstische en moslim-indianen wonen hier, samen met de inheemse bevolking van het schiereiland Maleisië en Borneo. Elke cultuur heeft zijn eigen taal en gebruiken, die je kunt waarderen door een overvolle kalender met festivals en een heerlijke verscheidenheid aan keukens.

Oude regenwouden

Voor veel bezoekers wordt Maleisië gekenmerkt door zijn equatoriale regenwoud. Aanzienlijke stukken primaire jungle – een van de oudste ecosystemen op aarde – blijven intact, beschermd door nationale parken en natuurbeschermingsprojecten. Schijnbaar ondoordringbaar gebladerte en modderige, kronkelende rivieren lijken misschien intimiderend, maar neem bijvoorbeeld deel aan een door een boswachter geleide natuurwandeling en je wordt gewaarschuwd voor de verbijsterende biodiversiteit rondom, van de bekerplanten, lianen en orchideeën van de vochtige laaglanden, tot de naaldbomen en rododendrons van bossen op grote hoogte.

Stedelijke avonturen

De hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur (KL) is een plek waar glimmende 21e-eeuwse torens schitteren met koloniale winkelpanden en weelderig groen, terwijl shoppers pendelen van traditionele markten naar mega-winkelcentra met airconditioning. Melaka en George Town (Penang), dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, hebben uniek onderscheidende architecturale en culturele stadsgezichten, ontwikkeld gedurende een half millennium van Zuidoost-Aziatische culturele en handelsuitwisselingen. In de oostelijke Maleisische staten bieden zowel Kuching als Kota Kinabalu fascinerende introducties tot het leven op Borneo.

Dieren kijken

De kers op de groene cake van Maleisië is de kans om wilde dieren in hun natuurlijke habitat tegen te komen. De meest voorkomende waarnemingen zijn een groot aantal insecten of kleurrijke vogels, maar je kunt geluk hebben en een foeragerende tapir, een verzilverde bladaap of een orang-oetan zien die door het bladerdak slingert. De oceanen zijn net zo overvloedig: snorkel of duik tussen scholen tropische vissen, met verfdoos gedoopte koralen, schildpadden, haaien en dolfijnen. Zelfs als u zich niet buiten de stedelijke centra waagt, zijn er uitstekende mogelijkheden om dieren in het wild te spotten op plaatsen zoals het KL Bird Park of Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre.