Vliegtickets naar Nederland


Traditie en innovatie zijn hier met elkaar verweven: artistieke meesterwerken, eeuwenoude windmolens, tulpenvelden en romantisch kaarslicht café’s bestaan ​​naast visionaire architectuur, hypermodern design en fenomenaal nachtleven.

Kunst & Architectuur

In een land dat het leven schonk aan beroemde Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer, Van Gogh en Piet Mondriaan, is de kunsterfenis enorm. Wereldberoemde kunstmusea in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Haarlem en Leiden druipen van iconische meesterwerken, naast een respectabele portfolio van hedendaagse werken. De Nederlandse invloed op de bouw beslaat meer dan een millennia, van romaanse en gotische middeleeuwse magnum-opusussen tot paleizen uit de Nederlandse Renaissance en romantische puntgevelhuizen uit de Gouden Eeuw. Baanbrekende hedendaagse architectuur – groen en innovatief – is een perfecte weerspiegeling van een land dat perfect is afgestemd op zijn omgeving (en de noodzaak om het te beschermen).

Wielersport

Met fabelachtig pannenkoek-vlakke, schilderachtige landschappen langs elke laatste dijk, kanaal, rivier en kustkust, is tweewieler in Nederland een van de grootste genoegens van het Nederlandse leven (ondanks tegenwind). Terwijl de fietsminnende Nederlanders praktisch leven op hun versleten, geliefde fietsen (fietsen) – veel, berucht alleen met terugtraprem – fietsen voor bezoekers is een prachtige manier om te verkennen en rond te reizen. Fietsverhuurbedrijven zijn alomtegenwoordig en het land wordt doorkruist met zo’n 32.000 km aan fietspaden, waaronder de Nederlandse ‘fietssnelwegen’, de langeafstands-LF-routes. Pak wat wielen en ga!

Koffiecultuur

Als de Nederlanders zeggen cafe ze bedoelen een pub, en er zijn er duizenden – met glorieuze zomerterrassen die bezaaid zijn met bloemen bezaaide grachten, uitkijkend op zee, verborgen in oude steegjes, staande op de Grote Markt (marktplein) van elke stad. In een land dat gezelligheid en conversatie belangrijker vindt dan drinken, café’s zijn plaatsen voor langzame contemplatie en kameraadschap, in de schemering borrel (drankjes) met hapjes of een fantastische maaltijd op elk moment van de dag. Het ultieme cafe kick: genieten van die heerlijk knusse, Nederlandse staat gezelligheid (gezelligheid, gezelligheid) in een tijdloze motregen koffie (bruin café), genoemd naar de nicotinevlekken van de afgelopen eeuwen.

landschappen

Geografie speelt een sleutelrol in de iconische landschappen van Nederland. Meer dan een kwart van het platte land van de pannenkoeken ligt onder de zeespiegel en 20% is teruggewonnen uit de zee, waardoor regimentsrijen polders (gebieden met drooggelegd land) alomtegenwoordig. Ononderbroken Noordzeewinden hebben sinds de 13e eeuw windmolens aangedreven, water over de dijken gepompt, meel gemalen en meer. Ongeveer tweederde van het oppervlak is bestemd voor landbouw, waaronder prachtige regenboogvelden met krokussen, narcissen, hyacinten en tulpen die elk jaar tussen maart en mei in bloei komen. De caleidoscoop van kleur is niets minder dan psychedelisch.