Vliegtickets naar Nepal


Nepal, een paradijs voor trekkers, combineert uitzicht op de Himalaya, gouden tempels, charmante heuveldorpen en jungle-wildobservatie om een ​​van ’s werelds geweldige reisbestemmingen te bieden.

Bergtoppen

De Nepalese Himalaya is het ultieme doel voor bergliefhebbers. Enkele van de meest iconische en toegankelijke wandelroutes van de Himalaya worden hier aangeboden, met ruige paden naar de Everest, de Annapurnas en verder. Nergens anders kun je dagenlang door een ongelooflijk berglandschap trekken, in de zekerheid dat er aan het eind van de dag een warme maaltijd, een gezellige lodge en een warm stuk appeltaart op je wachten.

Dan is er de adrenalinekick van raften op een brullende Nepalese rivier of bungeejumpen in een gapende Himalaya-kloof. Canyoning, klimmen, kajakken, paragliden en mountainbiken bieden allemaal een kick tegen de achtergrond van enkele van ’s werelds meest dramatische landschappen.

Middeleeuwse steden en heilige plaatsen

Andere reizigers geven er de voorkeur aan Nepal in een meer verfijnd tempo te zien, de toppen te bewonderen boven een gin-tonic bij zonsondergang vanuit een gezichtspunt van de Himalaya, slenteren over de middeleeuwse stadspleinen van Kathmandu, Patan en Bhaktapur, en zich aansluiten bij Tibetaans-boeddhistische pelgrims op een spirituele wandeling door eeuwen -oude stoepa’s en kloosters. Zelfs na de aardbeving van 2015 blijft Nepal de culturele krachtpatser van de Himalaya; met name de Kathmandu-vallei biedt een ongeëvenaarde verzameling paleizen van wereldklasse, verborgen heiligdommen in achterafstraatjes en sublieme tempelkunst. Nepal is ook een geweldige plek om over alles te leren, van het Tibetaans boeddhisme tot het maken van de beste momo’s (dumplings).

Nirvana reizen

Er zijn maar weinig landen in de wereld die zo goed zijn ingericht op onafhankelijk reizen als Nepal. Dwalend door de trekkingwinkels, bakkerijen en pizzeria’s van Thamel en Pokhara, heb je gemakkelijk het gevoel dat je op de een of andere manier in een soort backpacker Disneyland bent beland. Op het platteland ligt een heel ander Nepal, waar het traditionele bergleven in een langzamer tempo doorgaat en een miljoen potentiële avonturen glinsteren aan de berghorizon. Het grootste probleem waarmee je in Nepal te maken kunt krijgen, is hoe je alles inpast, wat een reden is waarom veel mensen hier keer op keer terugkeren.

Jungle Avonturen

Ten zuiden van de bergen van Nepal ligt iets heel anders: een aaneenschakeling van wilde en wollige nationale parken, waar natuurliefhebbers de subtropische boomtoppen afspeuren naar exotische vogelsoorten en de jungle doorzoeken op neushoorns, tijgers en krokodillen. Kies uit een luxe safarilodge in het centrum van Chitwan of ga op ontdekkingstocht op een wildere reis naar het afgelegen Bardia of Koshi Tappu, en stop onderweg om de geboorteplaats van Boeddha te bezoeken op de stomende vlaktes bij Lumbini. Of je nu het land doorkruist per mountainbike, motor, vlot of toeristenbus, Nepal biedt een verbazingwekkend gevarieerd aanbod aan attracties en landschappen.