Vliegtickets naar Nicaragua


Nicaragua is een minzame alleskunner en verwelkomt reizigers met een gevarieerd aanbod van vulkanische landschappen, historische steden, sensationele stranden, afgelegen, idyllische eilanden, door golven geteisterde Pacifische stranden en ongerepte bossen.

Stranden

Of je nu met je tenen in de kristalheldere Caraïben duikt of naar de beukende golven van de beukende Stille Oceaan peddelt, de stranden van Nicaragua leveren altijd de goederen. De grote vaten van de Pacifische kust worden vereerd in surfkringen, terwijl het heldere water van de Corn Islands fantastisch is om te snorkelen. Meer zittende strandzwervers kunnen kiezen tussen toegankelijke stukjes zand omzoomd met goede restaurants en levendige bars, en natuurlijke aangelegenheden ondersteund door een muur van regenwoud. Zelfs de beste stranden van het land zijn verfrissend vrij van ontwikkeling, dus je kunt ze ervaren zoals de natuur het bedoeld heeft.

Buitenavonturen

Op zoek naar de ultieme rush? Nicaragua’s gevarieerde geografie, intense energie en alles-kan-houding is perfect voor opwindende buitenavonturen. Maak je klaar om veel nieuwe ervaringen van je lijst af te vinken, waaronder surfen op een actieve vulkaan, duiken in onderwatergrotten, kanoën door met alligator besmette wetlands, zwemmen over zeekanalen tussen kleine witte zandeilanden en het landen van een tarpon van 200 pond. De natuur van Nicaragua is relatief ongerept – bij veel belangrijke attracties zijn er geen borden en weinig drukte – waardoor dit zogenaamde “land van meren en vulkanen” een fantastische plek is voor een onafhankelijk avontuur.

Koloniale architectuur

De koloniale architectuur van Nicaragua is er in twee verschillende smaken. De elegante straatbeelden van Granada, de best bewaarde koloniale stad van Nicaragua, betoveren reizigers al eeuwenlang met hun architectonische gratie. De stad heeft een zorgvuldig gerestaureerde kathedraal, een goed verzorgd plein en perfect onderhouden herenhuizen die weelderige binnenplaatsen beschutten. León uit de arbeidersklasse biedt een andere koloniale ervaring waar afbrokkelende 300 jaar oude huizen en kerken worden afgewisseld met revolutionaire muurschilderingen, en architectonische meesterwerken huisvesten hoekwinkels. Het is een levendige stad die trots is op haar erfgoed, zonder het gevoel te hebben dat het een museum is.

Buiten de gebaande paden treden

Er zijn maar weinig bestemmingen die zo mooi zijn als Nicaragua, maar toch bewaard zijn gebleven. Voordat je het weet, ben je van het toeristenpad afgestapt en beland je in een wereld van majestueuze bergen, coöperatieve boerderijen, wetlands vol met dieren in het wild en lege, met jungle begroeide stranden. Huur een 4WD-voertuig als je er zin in hebt – het is de beste manier om toegang te krijgen tot enkele van de minder bereisde hoeken van het land, of spring naar het buitenland met een boot aan de oostkust – en ga verder om afgelegen inheemse gemeenschappen te bezoeken, overwoekerde precolumbiaanse ruïnes en ongerepte regenwouden.