Vliegtickets naar Noorwegen


De essentie van de aantrekkingskracht van Noorwegen is opmerkelijk eenvoudig: dit is een van de mooiste landen op aarde.

Bewegende landschappen

Onmogelijk steile Noorse fjorden van buitengewone schoonheid snijden sneden uit een grillige kustlijn tot diep in het binnenland. Grootse en glorieuze gletsjers kronkelen naar beneden van ijsvelden die tot de grootste van Europa behoren. Elders lijkt het bergachtige gebied van het binnenland van Noorwegen op de wallen van zoveel natuurlijke forten, en wijkt het voor rotsachtige kusteilanden die onwaarschijnlijk uit het water oprijzen als verschijningen. Dan is er natuurlijk de oorspronkelijke aantrekkingskracht, de spaarzame en verbluffende schoonheid van het noordpoolgebied. En waar je ook bent in dit meest bijzondere land, deze landschappen dienen als decor voor enkele van de mooiste dorpen van Europa.

De oproep tot actie

Genieten van de natuur in Noorwegen is een actieve bezigheid, en dit is een van Europa’s meest opwindende en gevarieerde bestemmingen voor avontuurlijk toerisme. Hoewel sommige van de aangeboden activiteiten gericht zijn op jongeren, energieke en onverschrokken, kunnen de meeste – zoals wandelen, fietsen en wildwatervaren van wereldklasse in de zomer, en hondensleeën, skiën en sneeuwscooteren in de winter – worden genoten door iemand met een redelijke conditie. Of je nu hier bent voor schijnbaar eindeloze zomermogelijkheden, of voor sneeuwsporten en het opwindende noorderlicht in de winter, deze activiteiten zijn een opwindende manier om dicht bij de natuur te komen.

Scandinavische verfijning

Het contrast met de altijd aanwezige natuurlijke schoonheid van Noorwegen wordt gevonden in het levendige culturele leven. Noorse steden zijn kosmopolitisch en tonen de beroemde Scandinavische flair voor design door de eeuwen heen. Bergen, Trondheim en Ålesund behoren zeker tot de meest fotogenieke steden van Europa, terwijl hedendaagse, op het Noordpoolgebied geïnspireerde architecturale iconen zowel steden als afgelegen landelijke omgevingen sieren. Eten is ook een culturele passie waarmee Noren de grenzen van innovatie verleggen, zelfs als ze diep putten uit een oprechte liefde voor traditie. Tegelijkertijd is een drukke kalender met festivals, waarvan vele met internationale bekendheid, de moeite waard om uw reis rond te plannen.

Prachtige dieren in het wild

Als het om dieren in het wild gaat, heeft Noorwegen weinig soortgenoten in Europa. Hier kunt u walvissen zien – bultruggen, sperma en orka, afhankelijk van het seizoen – bij Andenes, Stø of Tromsø, terwijl het binnenland wilde rendieren, prehistorische muskusossen, zware elanden (elanden) of betoverende poolvossen biedt. Vogels kijken is ook een hoogtepunt, van de papegaaiduikers van Bleik tot de trekkende zeevogels van Runde en Varanger. Maar de echte prijzen bewonen het hoge Noordpoolgebied van Noorwegen, in Svalbard, waar ijsberen en walrussen de affiches zijn voor een wildernis van zeldzame, dramatische en precaire schoonheid.