Vliegtickets naar Panama


Van heldere turquoise zeeën tot de koffieplantages en nevelwouden van Chiriquí, Panama kan zo relaxt of zo opwindend zijn als je wilt.

Oneindige zomer

Met een overvloed aan verlaten eilanden, gekoelde Caribische vibes aan de ene kant en monsterlijke Stille Oceaan aan de andere kant, staat Panama klaar om het beste van het strandleven te leveren. En een hele andere wereld begint aan de waterkant. Grijp het door te duiken met walvishaaien in de Stille Oceaan, te snorkelen bij de regenboogriffen van Bocas del Toro of te zeilen in het inheemse gebied van Guna Yala, waar maagdelijke eilanden nauwelijks een voetafdruk hebben. Ondertussen zullen surfers dol zijn op een pauze van wereldklasse helemaal voor zichzelf. Hallo, paradijs.

Kosmopolitisch Panama

Panama City is cultureel divers en gedreven, ruig en toch verfijnd. En er is veel dat nieuw of verbeterd is. De eerste metro van Midden-Amerika rijdt, de historische wijk Casco is prachtig gerestaureerd en een enorme kanaaluitbreiding is voltooid. Geniet van de funky bijzonderheden van de stad. Fiets door het groene kustgebied, verken de Casco of woon een avant-gardevoorstelling bij en je zult beseffen dat deze tropische hoofdstad niet alleen om salsa draait: dat is slechts de backbeat.

De wijde natuur

In Panama draait de natuur om ontdekking. Verken de ruïnes van Spaanse forten aan de Caribische kust of vaar diep in inheemse gebieden in een boomstamkano. Wildlife is bijkomstig: een schitterende quetzal op het hooglandpad, een weerbarstige groep krijsende brulapen buiten je hut of een brekende walvis die van je veerboottocht een adrenaline-gevuld evenement maakt.

Avontuurlijk toerisme betekent door de luifels van het regenwoud razen, naast zeeschildpadden zwemmen of wandelen naar sublieme vergezichten over nevelwouden. Een klein tropisch land met twee lange kusten zorgt voor een behoorlijk grote speeltuin.

Verloren Wereld Avontuur

Je hoeft niet helemaal naar de Darién te gaan om buiten de gebaande paden te komen – maar als je dat doet, heb je een van de meest biodiverse plekken op aarde bereikt. Dompel onder in de nevel van torenhoge watervallen in de buurt van het hoogland Santa Fé. Bezoek een van Panama’s zeven inheemse groepen via gemeenschapstoerisme. Beleef je schipbreukelingenfantasieën in de Guna Yala of luier op een wildernisstrand in Península de Azuero. Huil terug naar de wezens die het bladerdak delen. Panama is zo wild als je wilt.