Vliegtickets naar Polen


Pittoreske steden als Krakau en Gdańsk wedijveren met het energieke Warschau om uw stedelijke aandacht. Elders nodigen bossen, rivieren, meren en heuvels uit voor wat plezier in de frisse lucht.

Duizend jaar

De wortels van Polen gaan terug tot de 10e eeuw en laten meer dan duizend jaar van wendingen en koningen en kastelen achter om te verkennen. Liefhebbers van WO II-geschiedenis worden goed bediend. Tragisch genoeg bevond Polen zich midden in dat epische gevecht, en monumenten en musea gewijd aan deze veldslagen – en aan het opmerkelijke voortbestaan ​​van Polen – zijn overal te zien. Er is ook een groeiende waardering voor het rijke joodse erfgoed van het land. Naast de ingrijpende Holocaust-gedenktekens, worden synagogen zorgvuldig gerestaureerd, en voormalige Joodse centra zoals Łódź en Lublin hebben erfgoedpaden waar je deze geschiedenis in je eigen tempo kunt volgen.

Kastelen tot blokhutten

De voormalige koninklijke hoofdstad van Krakau is een levend museum van architectuur door de eeuwen heen. De bijna perfect bewaard gebleven gotische kern draagt ​​trots overlays van renaissance, barok en art nouveau, een record van smaken die zich in de loop van de eeuwen hebben ontwikkeld. Fantastische middeleeuwse kastelen en suggestieve ruïnes zijn verspreid over heuveltoppen in het hele land, en de fantastische forten van rode baksteen van de Duitse Orde staan ​​trots in het noorden langs de Vistula. Eenvoudige maar fijn bewerkte houten kerken verbergen zich te midden van de Karpaten, en de uitgebreide vaardigheden van de hooglanders zijn te zien in de vele skansens (etnografische openluchtmusea) van het land.

Hartverwarmend eten

Als je een voorliefde hebt voor goed thuis koken, zoals je grootmoeder het maakte, ben je hier aan het juiste adres. Pools eten is grotendeels gebaseerd op lokale ingrediënten zoals varkensvlees, eend, kool, champignons, rode biet en ui, eenvoudig gecombineerd en tot in de perfectie verzoet. Regionale specialiteiten en ervaren koks zorgen ervoor dat het niet saai wordt. Wat betreft snoep, het is moeilijk om een ​​meer meegaande bestemming voor te stellen. Slagroomtaarten, apfelstrudel, pannenkoeken, met fruit gevulde dumplings en een speciale manie voor Softijs (ijs) kan ervoor zorgen dat je het hoofdgerecht overslaat en direct naar het hoofdevenement springt.

Frisse lucht achtervolgingen

Buiten de grote steden voelt een groot deel van Polen zich afgelegen en ongerept. Terwijl grote delen van het land vlak zijn, wordt de zuidelijke grens omzoomd door een keten van laaggelegen maar mooie bergen die dagen, zo niet weken, van prachtige eenzaamheid uitnodigen. Goed gemarkeerde wandelpaden doorkruisen het land en voeren je door dichte bossen, langs brede rivieren en door bergpassen. Een groot deel van het noordoosten wordt bedekt door onderling verbonden meren en waterwegen, ideaal voor kajakken en kanoën – geen ervaring vereist. Lokale outfitters helpen je graag voor een paar uur of weken.