Vliegtickets naar Portugal


Middeleeuwse kastelen, geplaveide dorpjes, boeiende steden en gouden stranden: de Portugal-ervaring kan van alles zijn. Geschiedenis, heerlijk eten en idyllische landschappen zijn nog maar het begin…

Geesten uit het verleden

Kelten, Romeinen, Visigoten, Moren en Christenen hebben allemaal hun stempel gedrukt op de Iberische natie. Hier kun je kijken naar 20.000 jaar oude steengravures in de Vila Nova de Foz Côa, kijken naar de zonsondergang boven mysterieuze megalieten buiten Évora of jezelf verliezen in de uitgebreide gangen van Unesco-werelderfgoedlocaties in Tomar, Belém, Alcobaça of Batalha. Je kunt nadenken over de opkomst en ondergang van oude beschavingen in het Keltische Citânia de Briteiros of de oude Romeinse Cidade de Ammaia, en de meest betoverende omgeving van Portugal verkennen in paleizen boven met mist bedekte bossen, steile klifkastelen en verbluffend goed bewaard gebleven middeleeuwse stadscentra.

De Portugese Tafel

Vers gebakken brood, olijven, kaas, rode wijn of crisp groene wijn (jonge wijn), gegrilde vis, cataplana (zeevruchtenstoofpot), gerookt vlees – de Portugezen hebben de kunst van het koken van eenvoudige, heerlijke maaltijden geperfectioneerd. Aan tafel zitten betekent de rijkdom van de weelderige kustlijn en het vruchtbare platteland van Portugal ervaren. Maar je hoeft niet te zitten; je kunt je gloeiend heet nemen roomcake (custardtaart) staand in een patisserie uit 1837 in Belém, of dwaal door schilderachtige wijngaarden terwijl u geniet van de fluweelzachte havens van de Douro-vallei. U kunt winkelen op de met producten gevulde markten of een tafel reserveren in een van de beste eetzalen van Portugal.

Filmisch landschap

Buiten de steden ontvouwt zich de schoonheid van Portugal in al zijn verrassende verscheidenheid. U kunt gaan wandelen tussen de granietpieken van Parque Nacional da Peneda-Gerês of genieten van het ongerepte landschap en de historische dorpjes van het weinig verkende Beiras. Meer dan 800 km kust biedt meer plaatsen om van de pracht te genieten. Kijk uit over dramatische kliffen aan het einde van de wereld, surf naar geweldige stranden van met duinen bedekte stranden of luier rustig op zanderige eilanden aan de kalme blauwe zeeën. U kunt dolfijnen spotten in de weelderige monding van de Sado, varen en kajakken langs de meanderende Rio Guadiana, en onvergetelijke wandelingen en fietstochten door het hele land.

Ritmes van Portugal

Festivals vullen de Portugese kalender. Drink, dans en feest je een weg door nachtelijke feestvreugde zoals Festa de Santo António in Lissabon of Festa de São João in Porto. In het achterland zijn er spetterende plattelandsbeurzen en langs de hele kust rock- en wereldmuziekfeesten. Elk moment van het jaar is goed om de treurige muziek van de fado in de Alfama te horen, mee te doen aan het dansfeest in Bairro Alto of naar de bars in Porto, Coimbra en Lagos te gaan. Het landelijke Portugal heeft zijn eigen eeuwenoude muzikale tradities, van de polyfone zingen Alentejana in de Alentejo naar de pauliteiros (stokdansers) van Miranda do Douro.