Vliegtickets naar Rusland


Het grootste land ter wereld biedt het allemaal, van historische steden en idyllische landschappen tot artistieke rijkdommen, epische treinritten en een bruisend nachtleven.

Historisch en hedendaags

Als je op zoek bent naar oude ommuurde forten, glinsterende paleizen en kerken met wervelende torens, richt je dan op Europees Rusland. Hier zijn Moskou en Sint-Petersburg de must-see bestemmingen, dubbele opslagplaatsen van verbijsterende nationale schatten, politieke energie en hedendaagse creativiteit. Binnen handbereik van deze steden zijn charmante historische steden en dorpen, zoals Veliky Novgorod, Pskov en Suzdal, waar de vergezichten bezaaid met uienkoepels en omzoomd met peperkoekhuisjes zich meten met het landelijke Rusland van de populaire verbeelding.

Arty & Avontuurlijk

Of je nu een cultuurliefhebber bent op zoek naar inspiratie van grote artiesten en schrijvers of een avontuurverslaafde die op zoek is naar nieuwe horizonten om te veroveren, Rusland levert ruimschoots. Treed in de voetsporen van literaire grootheden, waaronder Tolstoj en Poesjkin, op hun landgoederen. Skiën of hoge bergen beklimmen in de Kaukasus, gaan wandelen of wildwatervaren in de Altai Republiek, wandelen rond het Baikalmeer of een actieve vulkaan beklimmen in Kamtsjatka – de verscheidenheid aan mogelijkheden zal je hoofd doen tollen.

Buiten de gebaande paden

De enorme geografische afstanden en culturele verschillen van Rusland zorgen ervoor dat je de hoogtepunten niet afvinkt zoals je die van een kleiner land zou doen. Beschouw Rusland in plaats daarvan als een verzameling van verschillende gebieden, die elk aparte aandacht verdienen. In plaats van via Moskou te reizen, kunt u overwegen rechtstreeks naar een regionaal centrum zoals Rostov aan de Don, Irkoetsk of Yekaterinburg te vliegen en van daaruit verder te reizen. Met een welkome spreiding van hostels en hotels in westerse stijl door het hele land en het gemak van het online boeken van treinen en vluchten, is het eenvoudig om dit soort reizen zelf te organiseren.

Een raadsel dat het waard is om op te lossen

We zullen niet liegen: bureaucratie en af ​​en toe ongemak en ongemak, vooral buiten de bloeiende stedelijke centra, blijven een integraal onderdeel van de Russische reiservaring. Een klein beetje doorzettingsvermogen wordt echter ruimschoots beloond: een van de grote geneugten van reizen in Rusland wordt weggevaagd door de grenzeloze gastvrijheid van de mensen. Aleksandr Solzjenitsyn en Winston Churchill schreven allebei beroemde regels over Rusland als een raadselachtig raadsel. Omarm dit raadsel en ook jij zult merken dat je meegesleept wordt door een passie voor Moeder Rusland.