Vliegtickets naar Spanje


Gepassioneerd, verfijnd en toegewijd aan het leven van het goede leven, Spanje is zowel een stereotype dat tot leven is gekomen en een land dat diverser is dan je ooit had gedacht.

Een episch land

De diverse landschappen van Spanje beroeren de ziel. De Pyreneeën en de Picos de Europa zijn net zo mooi als alle bergketens op het continent, terwijl de met sneeuw bedekte Sierra Nevada onwaarschijnlijk oprijst uit de zonovergoten vlaktes van Andalusië; dit zijn wandelbestemmingen van de hoogste orde. De waanzinnig mooie kliffen van het noordwesten van de Atlantische Oceaan worden gecompenseerd door de charmante baaien van de Middellandse Zee. En waar je ook gaat, dorpen van tijdloze schoonheid strijken neer op heuveltoppen, kruipen in valleien en klampen je vast aan ontsluitingen aan de kust als kleine maar veerkrachtige buitenposten van het oude Spanje. Dat is waar de charmes van het land het meest zullen aanslaan.

Een culinair feest

Eten en wijn zijn nationale obsessies in Spanje, en terecht. De toetsstenen van de Spaanse keuken zijn bedrieglijk eenvoudig: onberekenbare variëteit, traditionele recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven en een aangeboren bereidheid om te experimenteren en te zien wat er uit het keukenlaboratorium komt. Je kunt de beste maaltijd ooit ervaren via tapas in een aardse bar waar iedereen roept, of via een maaltijd bereid door een beroemde chef-kok in de verfijnde omgeving van een restaurant met een Michelin-ster. Hoe dan ook, de uitgebreide gastronomische ervaring die u te wachten staat, is adembenemend en zal zeker een hoogtepunt van uw reis zijn.

Kunst imiteert het leven

Winderige Romeinse ruïnes, kathedralen van zeldzame kracht en onvergelijkbare juwelen van islamitische architectuur spreken van een land waar de grote beschavingen uit de geschiedenis zijn opgestaan, gevallen en hun onuitwisbare sporen hebben achtergelaten. Meer recentelijk, welk ander land kon zulke rebelse en meedogenloos creatieve geesten voortbrengen als Salvador Dalí, Pablo Picasso en Antoni Gaudí en hen centraal stellen in het openbare leven? En hier bestaan ​​grote historische monumenten naast architectonische creaties van zo’n gedurfde dat het duidelijk wordt dat de toekomst van Spanje net zo origineel zal zijn als zijn verleden.

Feesten & Flamenco

Ondanks al het gepraat over de geschiedenis van Spanje, dit is een land dat heel erg in het heden leeft en er is een reden waarom ‘fiesta’ een van de bekendste woorden in de Spaanse taal is – het leven zelf is hier een feest en iedereen lijkt dat te zijn uitgenodigd. Misschien voel je het langs een drukke straat na middernacht, wanneer de hele wereld is komen spelen. Of misschien komt dat moment dat een flamencoartiest iets diep in je ziel raakt. Wanneer het gebeurt, zul je merken dat je in herkenning knikt: deze is Spanje.