Vliegtickets naar Tanzania


Dieren in het wild, stranden, vriendelijke mensen, Serengeti, Ngorongoro, Mt Kilimanjaro, Zanzibar Archipel – Tanzania heeft dit alles en meer verpakt in één avontuurlijk, gastvrij pakket.

Prachtige dieren in het wild

Tanzania is, meer dan bijna elke andere bestemming, de land van safari’s. Gnoes stormen over de vlaktes. Nijlpaarden strijden om ruimte in modderige waterlopen. Olifanten dwalen langs seizoensgebonden trekroutes en chimpansees slingeren door de boomtoppen. Door het hele land zijn er ongeëvenaarde mogelijkheden om deze natuurlijke rijkdom te ervaren: maak een bootsafari over de Rufiji-rivier langs sluimerende krokodillen in Selous Game Reserve; kijk naar giraffen die aftekenen tegen oude baobabbomen in Ruaha National Park; roerloos zitten terwijl watervogels in het ondiepe water rond Rubondo Island pikken; en houd je adem in terwijl leeuwen rond je voertuig kuieren in de Ngorongoro-krater.

Idyllische stranden

De kustlijn van de Indische Oceaan van Tanzania is magisch, met rustige eilanden en slaperige kustdorpen doordrenkt van eeuwenlange Swahili-cultuur – deze Oost-Afrikaanse kust was de zetel van sultans en een spil in een wijdverbreid handelsnetwerk dat zich uitstrekte tot Perzië, India en daarbuiten. Ontspan op poederachtige stranden met palmbomen en enorme baobabs; geniet van prachtige, pastelkleurige zonsopgangen; dompel jezelf onder in lome kustritmes; en ga zitten onder de golvende zeilen van een houten dhow, luisterend naar het kraken van zijn tuigage en het zachte geklap van de zee tegen zijn boeg.

Kilimanjaro

De Kilimanjaro, die zijn schaduw over de noordelijke vlaktes van Tanzania stuurt, wenkt bezoekers met zijn sierlijke, beboste flanken en statige met sneeuw bedekte top. Het is de hoogste berg van Afrika en de hoogste vrijstaande vulkaan ter wereld. Het is ook de thuisbasis van de Chagga-bevolking en van een schat aan vogels en dieren in het wild. Duizenden klimmers wagen zich hier om zichzelf uit te dagen op de modderige hellingen, rotsachtige paden en gladde puinhellingen. De beloningen: de sensatie om op de top van Afrika te staan; prachtig uitzicht op de ijsvelden van de Kilimanjaro; en getuige zijn van zonsopgang die de vlakten ver beneden verlicht.

Boeiende culturen

Waar je ook gaat in Tanzania, er zijn volop mogelijkheden om de mensen en culturen van het land te leren kennen. Ontmoet roodgeklede Maasai-krijgers. Breng tijd door met de semi-nomadische Barabaig-bevolking in de buurt van Mt Hanang. Ervaar de gastvrijheid van een lokale maaltijd en de ritmes van traditionele dans. Chat en ruil op lokale markten. Het zijn vooral de Tanzaniaanse mensen die een bezoek aan het land zo onvergetelijk maken. De kans is groot dat je snel terug wilt komen, waarop de meeste Tanzanianen zullen zeggen: “karibu tena” (Nogmaals welkom).