Vliegtickets naar Turkije

Een rijk historisch land met een aantal van de beste gerechten die je ooit zult proeven, landschappen van stranden tot bergen en de geweldige stad Istanbul.

Epische geschiedenis

Van de oude havenstad Efeze (Efes) tot de torenhoge Byzantijnse koepel van Aya Sofya, Turkije heeft meer dan genoeg wereldberoemde ruïnes en monumenten. Een opeenvolging van historische figuren en rijken – waaronder de Romeinen, Byzantijnen en Ottomanen – hebben allemaal hun stempel gedrukt op deze voormalige tussenstop langs de Zijderoute. Als je hun nalatenschap ervaart, ga je van de afgesloten vertrekken van de sultan en zijn harem in het uitgestrekte Topkapi-paleis in Istanbul naar de romantische en mysterieuze Lycische ruïnes op de mediterrane stranden.

Lyrische landschappen

De diverse landschappen van Turkije, van Egeïsche olijfgaarden tot oostelijke steppe, bieden een lyrische setting voor de vele grote ruïnes. Het meest magische landschap van het land is te vinden in Aziatisch Anatolië, waar prachtige vergezichten worden geboden door de duizelingwekkende kustlijn van de Middellandse Zee, Cappadocië’s bovenaardse ‘feeënschoorsteen’-rotsformaties en golvende valleien, de alpenweiden van het Kaçkar-gebergte en gouden stranden zoals 18 km -lange Patara. Of u nu neerstrijkt met een çay om te genieten van het uitzicht over het door de bergen omringde meer van Eğirdir of het heuvelachtige achterland op de vele schiereilanden van de zuidwestkust verkent, het landschap van Turkije zal een blijvende indruk achterlaten.

Activiteiten in overvloed

Turkije biedt activiteiten voor elk temperament, van avontuur in de buitenlucht tot culturele verrijking. Waterplezier omvat duiken, windsurfen, raften en canyoning in bergkloven, kajakken over de verzonken ruïnes van Kekova en traditionele rozet cruises op de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee. Of ga de lucht in met de spannende paraglidingvluchten van Ölüdeniz of een ballonvaart boven Cappadocië. Voor een frisse kijk op het prachtige Turkse landschap, trek je naar hooglandweiden of loop je een deel van het Lycian Way-pad. In de stad kun je een culinaire cursus volgen, een duik nemen in de hamam of je aanmelden voor een culinaire of culturele wandeltocht.

Culinaire verkenning

Het beste aan het proeven van de heerlijke Turkse specialiteiten – variërend van meze in een mediterrane haven tot een pensionontbijt met verse ingrediënten uit de moestuin – is dat ze je meenemen naar het hart van de Turkse cultuur. Voor de sociale en gezinsgerichte Turken is samenkomen en goed eten een aloude ritueel. Dus stort u zich in met olijfolie ingezeepte Egeïsche groenten, pittige Anatolische kebaps en gerechten uit de vele andere hoeken van Turkije – en terwijl u een tulpvormig glas çay drinkt en een baklava als toetje overweegt, bedenk dan dat eten uw begrip van Turkije verdiept.