Vliegtickets naar Verenigde Staten van Amerika


De geweldige Amerikaanse ervaring gaat over zoveel dingen: bluegrass en stranden, besneeuwde bergtoppen en sequoia’s, steden die dol zijn op restaurants en grote open luchten.

Felle lichten, grote steden

Amerika is de geboorteplaats van LA, Las Vegas, Chicago, Miami, Boston en New York City – elk een bruisende metropool waarvan de naam alleen al een miljoen verschillende noties van cultuur, keuken en entertainment oproept. Als je beter kijkt, ontvouwt de Amerikaanse quilt zich in al zijn verrassende verscheidenheid: de eclectische muziekscene van Austin, de gemakkelijke charmes van vooroorlogse Savannah, het eco-bewustzijn van vrijgevochten Portland, de prachtige waterkant van San Francisco en de boeiende French Quarter van jazzminnend New Orleans. Elke stad voegt zijn unieke stijl toe aan het grote patchwork dat Amerika is.

Weer onderweg

Dit is een land van roadtrips en geweldige open luchten, waar 6,4 miljoen mijl aan snelwegen langs rode rotswoestijnen leiden, onder torenhoge bergtoppen en door vruchtbare korenvelden die naar de horizon rollen. De zongebleekte heuvels van de Great Plains, de weelderige regenwouden van de Pacific Northwest, de zwoele moerassen van het zuiden en de schilderachtige landweggetjes van New England zijn een paar mooie startpunten voor de geweldige Amerikaanse roadtrip. Verlaat vaak de snelweg om de landelijke ‘blauwe snelwegen’ van de overlevering te ontdekken.

Voedselminnende natie

Op een avond in de VS worden dikke barbecueribben gloeiend heet in een roadhouse in Texas, terwijl chef-koks biologische producten mengen met Aziatische accenten in bekroonde restaurants aan de westkust. Locals halen hun bagels en lox in een eeuwenoude delicatessenwinkel in de Upper West Side van Manhattan en, een aantal staten verder, verdwijnen dikke pannenkoeken en gebakken eieren onder het gekletter van bestek in een diner in jaren 50-stijl. Stomende borden met kreeft van een pier in Maine, oesters en champagne van een wijnbar in Californië, Koreaanse taco’s uit een foodtruck in Portland – dit zijn slechts enkele manieren om à la Americana te dineren.

Culturele kolos

De VS hebben een enorme bijdrage geleverd aan de kunsten. De wilde landschappen van Georgia O’Keeffe, de surrealistische collages van Robert Rauschenberg, de elegante mobiele telefoons van Alexander Calder en de druipende schilderijen van Jackson Pollock zijn de volkstaal van de 20e-eeuwse kunst binnengedrongen. Chicago en New York zijn echte tekentafels geworden voor de grote architecten van de moderne tijd. En van de soulvolle blues geboren in de Mississippi-delta tot de bluegrass van Appalachia en Detroit’s Motown-sound – plus jazz, funk, hiphop, country en rock-‘n-roll – Amerika heeft geluiden uitgevonden die integraal deel uitmaken van moderne muziek.