Vliegtickets naar Zuid-Afrika


Leeuwen met zwarte manen ingelijst tegen de Kalahari-duinen; poederachtige stranden omspoeld door twee oceanen; met sterren bezaaide woestijnluchten; grillige, weelderige bergen – dit is echt een land met een verbazingwekkende diversiteit.

dieren in het wild

Zuid-Afrika is een van de beste safaribestemmingen van het continent en biedt de Big Five (leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn) en meer in toegankelijke parken en reservaten. Je kunt rechtstreeks de epische wildernis in rijden bij Kruger, Kgalagadi en andere parken, of je bij kaki geklede rangers voegen op begeleide tochten en wandelingen. Maar het gaat niet alleen om het spotten van groot wild – het observeren van dieren in het wild leert je ook om van de kleine dingen te genieten: een luipaardschildpad die langs de weg kuiert, een wegvluchtende vogel die zijn kenmerkende gezang in de bomen fluit, of een ontmoeting met zeehonden, walvissen of een grote witte haai langs de kust.

Buiten avontuur

Het steeds veranderende landschap van Zuid-Afrika is het perfecte canvas om een ​​reis boordevol activiteiten te schilderen. Probeer rotsklimmen in de steile Cederberg, surfen voor de kust van de Oost-Kaap, abseilen vanaf de iconische Tafelberg van Kaapstad, bungeejumpen vanaf de Bloukransbrug van de Tuinroute of slingeren in Graskop Gorge. Als adrenalinesporten niet jouw ding zijn, kies dan voor een wandeling: opties zijn onder meer meerdaagse tochten door natuurreservaten, stoffige dagwandelingen in de halfwoestijn van Karoo, “slackpacking”-paden langs de Kaapse kust, of een nachtelijke wandeling in de soms sneeuw -bedekte toppen van de Drakensbergen.

Geschiedenis

Zuid-Afrika bezoeken zonder iets te weten te komen over zijn tumultueuze geschiedenis zou een cruciaal deel van de identiteit van het land missen. Musea van Jo’burg tot Robbeneiland, waarvan vele met tentoonstellingen over het apartheidstijdperk, zijn misschien niet luchthartig, maar zullen je helpen de structuur van de Zuid-Afrikaanse samenleving te begrijpen en te waarderen hoe ver het land is gekomen. Vervolg je geschiedenisles met een townshipbezoek aan Soweto (Jo’burg) of Langa (Kaapstad), praat met de lokale bevolking en leer dat er, ondanks het hartverscheurende verleden, hier grote trots en een enorm gevoel van belofte heerst voor de toekomst.

Dramatische landschappen

De landschappen van Zuid-Afrika zijn adembenemend, van de brandende halfwoestijnen Karoo en Kalahari tot de mistige hoogten van de Drakensbergen en de enorme Blyde River Canyon. Zelfs in het stedelijke Kaapstad hoef je alleen maar omhoog te kijken om het prachtige te zien fynbos (inheemse flora) die de hellingen van de Tafelberg beklimt, terwijl in de buurt twee van ’s werelds meest dramatische kustwegen leiden naar Kaappunt en Hermanus. Tel daarbij de wijngaarden die de Kaapse Wijnlanden bekleden, oerbossen langs de Tuinroute, rimpelige bergketens van de Cederberg tot de Swartberg en de stranden van de Indische Oceaan, en er is een duizelingwekkende variëteit om van te genieten.