Zürich


Zürich, dat vaak een van de meest leefbare steden ter wereld is, is precies het soort plaats dat u thuis wilt noemen: efficiënt, schoon en veilig.

Het financiële centrum en de grootste metropool van Zwitserland is een magneet voor buitenlanders die, samen met meertalige Zwitserse staatsburgers, genieten van een van ’s werelds hoogste levensstandaarden. , Credit Suisse en UBS AG hier gevestigd. Zürich belandt ook op #12 in onze categorie Mensen, die ons onderwijsniveau (# 8, vijf plaatsen hoger dan een jaar geleden) en in het buitenland geboren bevolking (# 26) omvat.

Voor niet-ingewijden lijkt Zürich misschien een burgerlijke en gereserveerde plek, maar onder het dichtgeknoopte Oxford vind je een bloeiend kunstlandschap, een avontuurlijke restaurantscene (inclusief Bridge, een markt en eetzaal met lokale leveranciers) en tal van vintage vondsten die de (Zwitserse) bankrekening niet breken. Het heeft de hoogste concentratie van bedrijven in de creatieve industrie in Zwitserland, gevoed en geïnspireerd door de Global 500 biggies. De volgende generatie ondernemers heeft zich gevestigd in een ooit industriële west-end kappen zoals districten 4 en 5.