Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Aalborg

Vliegtickets naar Aalborg Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Aalborg

Aalborg is een stad in het noorden van Denemarken, gelegen in de provincie Noord-Jutland. Aalborg is de kleinste provinciehoofdstad van Denemarken. De gemeente is ruim 166 km2 groot en heeft een arbeidsbevolking van ongeveer 108.000 inwoners, waarvan ruim 72.000 in de stad zelf wonen. Aalborg is de vierde grootste stad van Denemarken.

De geschiedenis van Aalborg gaat ver terug in de tijd, waarvan de eerste vermeldingen in 1013 staan genoteerd. In 1412 werd het stad rechten toegekend door koning Erik van Pommern. In de loop der eeuwen werd Aalborg centrum van de handel in de omgeving, vanwege de aanwezigheid van de Limfjord.

Waarom Aalborg?

Aalborg is een stad met een meest stijlvolle oude stad, geflankeerd door historische gebouwen en bruisende bars en restaurants. Het historische centrum van Aalborg is één van de mooiste historische stadscentra in Denemarken en heeft een diepgaande geschiedenis. Aalborg biedt culturele evenementen, populaire bezienswaardigheden, spannende avonturen en voltallige gastvrijheid.

Aalborg is bovendien een prachtige stad om te wonen, winkelen en de stad te verkennen, vol met vele opties om maar voor te gaan. Van stranden langs de kustlijn van de Limfjord naar de Jyllingevej in de stad, Aalborg heeft allerlei mogelijkheden om je te vermaken.

Een ander hoogtepunt van Aalborg is de ruime keuze aan winkels, restaurants, cafe’s, bars en andere vrijetijdsattracties.

5 bezienswaardigheden in Aalborg die je moet zien

Aalborg heeft een aantal fantastische bezienswaardigheden waaronder:

 • Aalborg Zoo – Aalborg Zoo is een van de meest populaire attractie in het gebied, vooral bij kinderen. Kinderen kunnen verschillende dieren, waaronder giraffen, apen, leeuwen en nog veel meer, van dichtbij bekijken. De dierentuin heeft ook een speeltuin, waar kinderen zich met een aantal verschillende speeltoestellen kunnen vermaken.
 • Stubbelmølle – Deze oude watermolen, gelegen in het centrum van Aalborg, is een prachtige plek om te bezoeken. De molen dateert uit de 12de eeuw en heeft een eigen smederij en een aantal winkels. Er zijn ook regelmatig voorstellingen en exposities.
 • De Boks Eldhus – De Boks Eldhus is een prachtig pittoresk centrum in Aalborg. Hier kun je onder andere antieke spullen bewonderen en vind je vele lekkere restaurants en cafe’s.
 • GammelAalborg – GammelAalborg is een eeuwenoud stukje geschiedenis in Aalborg. Hier vind je antieke panden en historisch kunst. GammelAalborg wordt bovendien geflankeerd door de prachtige Limfjord.
 • De Budolfi Kathedraal – De Budolfi Kathedraal is een grandeur kathedraal uit de 14de eeuw, gelegen in het hart van Aalborg. De kathedraal staat bekend om haar prachtige architectuur, die tot ver voorbij de stadsgrenzen zichtbaar is.

5 restaurants in Aalborg welke je moet bezoeken

Aalborg heeft een breed aanbod aan restaurants:

 • Kong Hans Kælder – Kong Hans Kælder is een zeer gezellig, oud en traditioneel restaurant in Aalborg. Tegenwoordig is het restaurant gespecialiseerd in de beste Deense en internationale gerechten.
 • Lunden – Lunden is een modern restaurant gelegen in Aalborg. Hier serveren ze prachtige Noordse specialiteiten, gemengd met een hedendaagse twist.
 • Restaurant Tang – Restaurant Tang heeft lekkere, frisse sushi gerechten en ander gerechten uit de Aziatische keuken, gemaakt van heerlijke verse ingrediënten.
 • Eatalia – Eatalia is een Italiaans restaurant, gelegen in het hart van Aalborg. Zij hebben een ruim assortiment aan heerlijke pizza’s, pasta’s en andere gerechten.
 • Restaurant Brace – Restaurant Brace is een moderne Deense diner en biedt heerlijke seizoengebonden gerechten. Hier kun je van de heerlijkste gerechten genieten, aangeboden door het vriendelijke personeel.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Aalborg?

Er zijn twee luchthavens in de buurt van Aalborg:

 • Luchthaven AalborgLuchthaven Aalborg, gelegen in de buurt van de stad, staat bekend als één van de meest belangrijke luchthavens van het noorden van Denemarken.
 • Luchthaven Billund – Luchthaven Billund is een internationale luchthaven, gelegen op ongeveer 160 km van Aalborg. De luchthaven biedt internationale verbindingen met een aantal Europese steden, waaronder Londen, Berlijn en Amsterdam.

Aalborg heeft een kleine afstand tot beide luchthavens, wat het gemakkelijk maakt om de stad te bereiken en te verlaten.

Aalborg
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa