Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Aalesund

Vliegtickets naar Aalesund Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Aalesund

Aalesund is een stad in het westen van Noorwegen, gelegen in de provincie Møre og Romsdal. De stad is één van de drukstbezochte steden in het gebied en heeft een lange geschiedenis. Het ontstaan van Aalesund dateert uit de vroege middeleeuwen, toen het een klein dorp was. Het dorp groeide en gedurende de 19e eeuw heeft het karakter van handelscentrum gekregen. Tegen het begin van de 20e eeuw had Aalesund al een aantal grote bedrijven, waaronder een aantal vooraanstaande Noorse visserijbedrijven.
De naam van de stad is afgeleid van de oude Noorse term Ajaldr (wat “eiland” betekent) en de stad is vernoemd naar de nabijgelegen eilanden. In 1904 was de stad getroffen door een grote brand, waardoor bijna de hele stad werd verwoest. Na deze tragedie werd de stad herbouwd in art nouveau stijl en werd het een populaire toeristische bestemming. Aalesund heeft tegenwoordig inwoners en is een mengelmoes van de hele wereld, wat de stad een kosmopolitische sfeer verschaft.

Waarom Aalesund?

Aalesund is een unieke stad in Noorwegen, die een aantal prachtige bezienswaardigheden biedt voor zowel ervaren als beginnende reizigers. De stad heeft een spectaculaire kustlijn met adembenemende bergen en fjorden, waardoor het een perfecte plek is om te genieten van deze magische natuur. Aalesund is de perfecte bestemming voor reizigers die houden van ontspanning, actie, avontuur en cultuur. De stad heeft een dynamisch cultureel leven met een goede selectie aan restaurants en winkels. Er zijn veel activiteiten die je kunt doen, zoals de prachtige watersporten zoals duiken, windsurfen, kajakken en vissen. Er is ook een mooi stuk architectuur dat je moet zien, zoals de “Kunstnersenhoek” waar je de authentieke stijlen van het Noorse design kunt bewonderen.
Ook heb je een ruime selectie aan musea en attracties, zoals het Atlanterhavsvegen-museum, waar je de weg over zee kunt bewonderen die de stad verbindt met het eiland Hommeren. Ook is het een geweldige plek voor avontuur en actie met het nabijgelegen Aksla waterval en het Aalesund-klif waar je kunt wandelen, waardoor je een adembenemend uitzicht hebt over de stad.

5 Bezienswaardigheden in Aalesund die je moet zien?

Er zijn veel bezienswaardigheden die je in Aalesund kunt bezoeken, hieronder staan er 5 die je absoluut moet zien.

  • De Fjorden van Aalesund: Aalesund heeft een aantal prachtige fjorden die een bezoek waard zijn. De meest populaire fjorden zijn de Geirangerfjord, de Hjørundfjord en de Sognefjord. Ze zijn allemaal verbonden met de zee, waardoor je ze met de boot kunt verkennen of je kunt ze per auto verkennen via de vele wegen die langs de fjorden lopen.
  • Aksla Viewpoint: Dit is een van de beste uitkijkpunten van de stad, gevestigd op de heuvel boven Aalesund. Het heeft een schitterend uitzicht over de stad en je kunt er genieten van de prachtige zonsopgang. Ook heb je hier de kans om de mooie graffiti te bewonderen.
  • Aase Palace: Dit is het oudste stukje architectuur in de stad. Het paleis werd gebouwd in 1848 en is omgeven door mooie tuinen. Je kunt hier fixtures bewonderen zoals het gouden standbeeld en versierde plafonds.
  • Sunnmøre Museum: Dit museum toont het rijke verleden van Aalesund. Het biedt een culturele overzicht van de stad, waaronder diverse tentoonstellingen over de geschiedenis, religie en folklore. Ook kun je er een collectie artefacten en gereedschap uit verschillende tijdperken bewonderen.
  • Aalesund Bird Sanctuary: Dit is een van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden. Deze natuurreservaat staat bekend om de vele vogelsoorten die er kunnen worden geobserveerd, waaronder verschillende zeevogels. Het is een perfecte plek om te wandelen en te genieten van de rustige atmosfeer die je kunt voelen als je er bent.

5 Restaurants in Aalesund welke je moet bezoeken?

Er zijn veel geweldige restaurants in Aalesund waar je lekker kunt eten. Hieronder staan 5 restaurants die je absoluut moet bezoeken.

  • Frydenlund: Dit restaurant is gespecialiseerd in zeevruchten. Het serveert Noorse visgerechten met een moderne twist. De sfeer is rustiek en intiem.
  • Senses: Dit restaurant heeft een zeer uitgebreide menu met een selectie van voornamelijk visgerechten. Ze serveren ook internationale gerechten, zoals steaks en Italiaanse pasta. Ze hebben een prachtig uitzicht over de stad.
  • Turtle: Dit restaurant heeft een moderne en intieme sfeer. Ze serveren verschillende visgerechten, waaronder kaviaar, sushi en traditionele Noorse vis. Er is ook livemuziek waar je naar kunt luisteren.
  • Huset: Dit is één van de oudste restaurants in de stad. Ze serveren Noorse en internationale gerechten, waaronder pizza, pastas, steaks en andere vleesgerechten. Ze hebben ook een selectie van zeevruchten gerechten.
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa